Овочі борщового набору подешевшали за тиждень на 12%

1 Квітня 2015 14:17
tsn.ua

tsn.ua

За попередній тиждень, з 21 по 27 березня, ціни на овочі та фрукти в Україні знизилися ще на 8,3% після зниження на 1,9% тижнем раніше. Таким чином, ціни на плодоовочеву продукцію в Україні знижуються вже третій тиждень поспіль, опустившись за цей період на 20%, пише “АПК”.

“Основний внесок у зниження вартості плодоовочевої продукції на попередньому тижні зробили тепличні овочі, які подешевшали на 14,7%, хоча при цьому дешевшали і всі інші основні групи продуктів плодоовочевої кошика, – говорить Тетяна Гетьман, керівник проекту “АПК-Інформ: овочі і фрукти”. – Овочі борщового набору подешевшали за тиждень на 12%, продовживши на ринку тенденцію, спричинену труднощами з постачанням продукції на експорт і розпродажем запасів напередодні нового сезону. Картопля також подешевшала, але не так значно – на 2,2%. При цьому картопля залишається найдешевшим продуктом плодоовочевої корзини – фермери готові продавати оптом всього по 2,0-2,8 грн/кг, в залежності від регіону”.

Найрізкіше за тиждень подешевшав цибуля – більш ніж на 20%. Також досить відчутно – на 11% – подешевшала капуста. А ось ціни на фруктовий набір дещо стабілізувалися, знизившись всього на 1,7% за рахунок падіння цін на мандарини.