За новими правилами субсидію призначатимуть на 12 місяців

1 Квітня 2015 09:55
www.al.lg.ua

www.al.lg.ua

Субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива населенню з 1 травня 2015 року нараховуватимуть за новими, спрощеними, правилами.

Про це повідомив директор департаменту соціальноі політики Київської міської державної адміністрації Юрій Крикунов, повідомляє Укрінформ.

«Ми зробили все можливе, щоб максимально спростити процедуру отримання субсидії. Для того, щоб оформити субсидію, не обов’язково безпосередньо звертатися чи приходити особисто в управління соціального захисту», – сказав він.

Як зазначив Крикунов, за новими правилами, інформація про те, які саме документи необхідно буде надати у відповідні органи, надійде поштою. Зокрема, потрібно заповнити заяву про призначення житлової субсидії та декларацію про доходи і витрати. «У минулому порядку нарахування субсидій було більше 50 показників, які треба було заповнити, зараз вони обмежені. Це близько 15 пунктів», – додав керівник департаменту соцполітики КМДА.

За його словами, нині знято дуже багато обмежень, що існували раніше.

«Якщо раніше право на отримання субсидій не мали люди, у яких два і більше житла, два автомобілі, якщо вони винаймали житлову площу, то зараз це обмеження зняте. Фактично, будь-яке домогосподарство може звернутися за нарахуванням субсидій, і наші управління самі зберуть усю необхідну інформацію», – розповів Крикунов. Він зазначив, що з травня за субсидією дозволятиметься звертатися навіть за договором оренди. Звісно, якщо йдеться про офіційний найм житла.

Важливо те, що за новими правилами субсидія призначатиметься не на 6, а на 12 місяців. Після закінчення строку отримання субсидії структурні підрозділи з питань соціального захисту населення здійснюватимуть розрахунок субсидії на наступний період (на рік) для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому відповідному періоді.

У разі подання документів у неповному обсязі субсидія призначається за умови надходження необхідних документів протягом місяця з дня подання (відправлення) заяви. «Тільки дуже уважно, буквально каліграфічним почерком, треба вписати свої паспортні дані і номер ідентифікаційного коду. Бо це вноситься у базу даних, за допомогою цієї інформації через податкову службу ми самі дамо запит і отримаємо ваші дані, все самі підготуємо і підкажемо, чи маєте ви право отримати субсидію», – сказав чиновник.

Субсидія не призначається, якщо будь-хто із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії здійснив покупку на суму, яка перевищує 50 тис. гривень.