Весняний рецепт – пиріг з черемшею

2 Квітня 2015 15:03
gazeta.ua

gazeta.ua

Перші квіти і перша зелень з’явилася уже на ринках. Так хочеться чогось весняного, ароматного і вітамінного. Пиріг з черемшею ідеально підійде для сімейної вечері. Він дуже яскравий, як весняне сонце, тому підіймає настрій. А до того ж ароматний і ситний. Цілком може замінити вечерю чи обід.

Інгредієнти:

Для тіста

борошно – 300 г,

вершкове масло (охолоджене в морозилці) – 150 г,

яйце – 1 шт,

сметана – 1 столова ложка,

щіпка солі

для начинки

цибуля ріпчаста – 1-2 шт,

черемша – пучок середнього розміру,

сир сулугуні – 100-150 г,

для заливки

вершки (20%) – 250 мл,

яйця – 2 шт,

сир “Пармезан” – 30 гр,

мускатний горіх – щіпка,

сіль,

мелений перець

Приготування:

Масло викласти на муку і дрібно посікти ножем, перетворити в крихту. Змішати з мукою. Додати сіль, сметану, яйце і замішати тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і залишити на годину в холодильнику.

Охолоджене тісто розім’яти руками, покласти між двома шарами харчової плівки і розкачати в тонкий пласт. Охайно перенести тісто у форму і розподілити по дну і стінках форми.

Форму з тістом поставити в холодильник на 15-20 хвилин. Випікати тісто 10-15 хвилин при

180°C .

Цибулю дрібно порізати і обсмажити на олії до м’якості. Сулугуні натерти на крупній або середній тертці.

Черемшу вимити, обсушити і крупно нарізати. На основу пирога викласти обсмажену цибулю і рівномірно розподілити його у формі. Потім покласти черемшу. Зверху посипати тертим сулугуні.

У миску розбити яйця. Додати тертий пармезан і перемішати. Влити вершки, посолити, поперчити, додати тертий мускатний горіх, за смаком і добре перемішати заливку.

Залити пиріг підготовленою заливкою. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°C духовці близько 30 хвилин.

Джерело: gazeta.ua