Перші квіти і перша зелень з’явилася уже на ринках. Так хочеться чогось весняного, ароматного і вітамінного. Пиріг з черемшею ідеально підійде для сімейної вечері. Він дуже яскравий, як весняне сонце, тому підіймає настрій. А до того ж ароматний і ситний. Цілком може замінити вечерю чи обід.
Інгредієнти:
Для тіста
борошно – 300 г,
вершкове масло (охолоджене в морозилці) – 150 г,
яйце – 1 шт,
сметана – 1 столова ложка,
щіпка солі
для начинки
цибуля ріпчаста – 1-2 шт,
черемша – пучок середнього розміру,
сир сулугуні – 100-150 г,
для заливки
вершки (20%) – 250 мл,
яйця – 2 шт,
сир “Пармезан” – 30 гр,
мускатний горіх – щіпка,
сіль,
мелений перець
Приготування:
Масло викласти на муку і дрібно посікти ножем, перетворити в крихту. Змішати з мукою. Додати сіль, сметану, яйце і замішати тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і залишити на годину в холодильнику.
Охолоджене тісто розім’яти руками, покласти між двома шарами харчової плівки і розкачати в тонкий пласт. Охайно перенести тісто у форму і розподілити по дну і стінках форми.
Форму з тістом поставити в холодильник на 15-20 хвилин. Випікати тісто 10-15 хвилин при
180°C .
Цибулю дрібно порізати і обсмажити на олії до м’якості. Сулугуні натерти на крупній або середній тертці.
Черемшу вимити, обсушити і крупно нарізати. На основу пирога викласти обсмажену цибулю і рівномірно розподілити його у формі. Потім покласти черемшу. Зверху посипати тертим сулугуні.
У миску розбити яйця. Додати тертий пармезан і перемішати. Влити вершки, посолити, поперчити, додати тертий мускатний горіх, за смаком і добре перемішати заливку.
Залити пиріг підготовленою заливкою. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°C духовці близько 30 хвилин.