У Житомирській області працівники військкомату вимагали хабарі за звільнення від мобілізації

2 Квітня 2015 11:27
www.zhitomir.info

www.zhitomir.info

У Житомирській області СБУ спільно з військовою прокуратурою викрили та припинили злочинну діяльність осіб, які вимагали від військовозобов’язаних хабара за звільнення від мобілізації.

Пише Житомир.info з посиланням на прес-групу управління СБУ в Житомирській області.

31 березня в рамках посилення антикорупційних заходів у сфері забезпечення мобілізаційної готовності держави «на гарячому» був затриманий співробітник Житомирського об’єднаного обласного військового комісаріату та двоє його спільників.

Встановлено, що капітан військкомату залучив до протиправної діяльності посередників, які підшукували потенційних «клієнтів» серед тих, хто отримав мобілізаційні повістки. За 1500 доларів США зловмисники пропонували «зняти» їх з військового обліку. Офіцер військкомату вилучав з картотеки послужні картки, і людина «зникав» зі списків військовозобов’язаних.

В даний час затримані перебувають під вартою в ізоляторі тимчасового тримання УМВС України в Житомирській області.

Тим часом триває досудове розслідування за ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань) Кримінального кодексу України.

Житомир.info: У Житомирі капітан військкомату і двоє посередників за 1,5 тис. Дол. «Знімали» військовозобов’язаних з обліку

Джерело: Житомир.info