Для житомирських школярів провели заняття з порядку розбирання та складання АК-74

7 Квітня 2015 09:59
1.zt.ua

1.zt.ua

На базі Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова 4 квітня відбулися перші заняття з учнями 10-х класів загальноосвітніх навчальних закладів міста Житомир з вивчення тактико-технічних характеристик, порядку розбирання та складання 5,45-мм АК-74.

Ці заняття були організовані відповідно до листа управління освіти Житомирської обласної державної адміністрації та з метою проведення професійно-орієнтаційної роботи серед учнів 10–11-х класів.

Про це інформують на сайті військового інституту.

Для якісного проведення занять були підготовлені 3 навчальні місця та залучені досвідчені офіцери і курсанти військового інституту. Школярів навчали не тільки розбирати та складати автомат, але й прицілювання, способів ведення вогню і заходів безпеки при поводженні зі зброєю. Заняття проводились у казарменому приміщенні 2-го курсу та у стрілецькому тирі інституту.

Велику зацікавленість під час занять виявили не лише хлопці, але й дівчата, які надягали важкий бронежилет, сталевий шолом та вправлялися із бойовою зброєю.

Загалом такі заняття сплановані та будуть проводитися протягом усього квітня 2015 року. Отримати первинні навички поводження зі зброєю зможуть старшокласники 19 шкіл, гімназій та колегіуму м. Житомир.

Джерело: 1.zt.ua