Прокидається природа у Поліському заповіднику

7 Квітня 2015 12:51

Ріка Уборть  фото: Кузьменка Ю. В

Серед лісів і боліт на Житомирщині загубився острівець дикої природи – Поліський заповідник. Він знаходиться між річками Уборть і Болотниця, його центр – в селі Селезівка. Природа у цьому північному куточку України неймовірно красива: чудові соснові ліси, схожі на тайгу, мальовничі озера і струмки. У лісовій гущавині бродять рисі, лосі. Гукають сови, а навесні токують тетеруки, зачаровуючи шлюбними іграми тих, кому пощастить їх побачити.

vsviti.com.ua

vsviti.com.ua

Тут можна і відвідати музей під відкритим небом «Древлянське село». Можна зупинитися з ночівлею у зрубній хаті з піччю.

Як дістатися: з Києва чи Житомира можна доїхати до Овруча, звідти до Селезівки ​​ходить автобус, але досить рідко. Краще мати своє авто або взяти екскурсійний тур.

Вкривається зеленню Камінне село на Житомирщині

фото: Роман Маленков

фото: marmelzon

Ще одне унікальне місце на Житомирщині – Геологічний заказник «Камінне село». Брили, порослі мохом, довільно розкидані серед лісу. Якщо відвідувати цю місцевість навесні, мимоволі починаєш думати, що ось-ось ці застиглі велетні почнуть пробуджуватися. Існує легенда, що Бог покарав скупих людей, перетворивши їх на камені. Камінне село вважається одним з найбільш містичних місць в Україні.

Як дістатися: з Житомира автобусом до міста Олевськ, там сісти на автобус до Устинівки, звідти до Камінного села пішки по лісовій стежці.

Вартість: тільки за проїзд.

Джерело: Всвіті