Лише кожен п’ятий переселенець у Житомирській області планує шукати роботу

3 Травня 2015 14:02
1.zt.ua

1.zt.ua

За сприянням у працевлаштуванні до міських та районних центрів зайнятості, починаючи з березня 2014 року, вже звернулися 1367 внутрішньо переміщених осіб, які прибули на Житомирщину для тимчасового проживання, з них 312 – вже працевлаштовані, 748 осіб мали статус безробітних, 19 пройшли профнавчання для пришвидшення працевлаштування, 33 особи брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Про це інформують у центрі зайнятості.

Серед внутрішньо переміщених осіб, які взяті на облік в органах соціального захисту населення, проведено анкетування тих, хто ще не звернувся до служби зайнятості з метою пошуку роботи.

Опитуванням було охоплено понад 200 людей. З’ясувалось, що лише кожен п’ятий з переселенців має намір шукати роботу, а більшість відмовились від послуг служби зайнятості, пояснюючи планами повернення до місця постійного проживання, нерозірваними попередніми трудовими відносинами, необхідністю здійснювати догляд за дітьми, інвалідами чи літніми людьми, неможливістю працювати за станом здоров’я, вступом на очну форму навчання та ін.

Втім є і такі, хто на новому місці не лише влаштовується на роботу. але й відкриває власний бізнес. Так, колишній мешканець м.Артемівськ Донецької області Олександр А. отримав одноразово виплату допомоги по безробіттю й започаткував власну справу – відкрив майстерню з ремонту взуття та виробів зі шкіри. Спочатку він відвідав семінар «Від бізнес-ідеї до власної справи» у Житомирському міському центрі зайнятості, пройшов психологічне тестування для визначення наявності підприємницьких здібностей та навчання у технологічному коледжі на підприємця-початківця, затим захистив свій бізнес-план і зареєструвався як фізична особа-підприємець. На думку Олександра, обраний вид зайнятості дасть змогу забезпечити себе не тільки стабільним заробітком, але й допоможе зайнятися корисною справою.

Джерело: 1.zt.ua