Уряд просить Президента ветувати закон який забороняє елітне полювання у заповідниках

8 Травня 2015 11:32
obozrevatel.com

obozrevatel.com

Як кажуть, біда не приходить одна. Тільки стало відомо про пропозиції Уряду А. Яценюка ветувати закон про заборону вивезення за кордон лісу-кругляку, як щойно отримали іншу інформацію про те, що за поданням МінАПК Уряд пропонує Президенту ветувати ще один наш важливий закон щодо охорони біорізноманіття (реєстр. № 0917).

Причина ветування, приблизно, така сама, як і у випадку з мораторієм на вивезення лісу – закон не дозволяє корупцію, браконьєрство та елітне мисливство в заповідниках та національних природних парках.

Зокрема, закон № 0917 забороняє:

  •  проведення рубок головного користування та всіх видів поступових та суцільних рубок, вирубування дуплястих дерев у заповідній зоні біосферних заповідників та національних природних парків;
  • добування піску та гравію в річках та інших водоймах у заповідній зоні біосферних заповідників та національних природних парків;
  • селекційний відстріл тварин у природних заповідниках тощо.

Очевидно, що несприйняття ліквідації корупційних оборудок, а також заборона так званого елітного полювання у заповідниках найбільше і обурило урядовців. Саме тому вони пропонують Президенту ветувати і цей наш закон.

Сподіваємось, що аргументи більшості Верховної Ради, екологів та пересічних громадян переважать над аргументами браконьєрів, яких вкотре підтримав Уряд.