Микола Томенко: В Україні відсутня державна екологічна політика

14 Травня 2015 10:05
tomenko.ua

tomenko.ua

Про це Голова Комітету ВР з питань екологічної політики заявив сьогодні під час брифінгу.

Зокрема, інформуючи про підписання Президентом важливих для охорони довкілля законів № 0916 та № 0917, Микола Томенко наголосив, що найбільша проблема полягає в тому, як ці закони будуть виконуватись.

«Адже на сьогодні в силу різних об’єктивних і суб’єктивних обставин в Україні відсутня державна екологічна політика як на рівні стратегії, так і на рівні інструментарію та кадрового забезпечення», – зазначив М. Томенко.

Він навів приклад, що майже всі найвагоміші інституції в системі екологічної політики – на сьогодні очолюються або тимчасово виконуючими обов’язки, або взагалі не мають керівників. Йдеться, зокрема, про Державну екологічну інспекцію, Держагентство з управління зоною відчуження, Держагентство лісових ресурсів, Державну службу геології та надр України тощо. Крім того, до кінця не укомплектована низка ключових департаментів, зокрема, які займаються підготовкою проектів з енергозбереження за рахунок коштів Кіотського протоколу.

«Тобто, йдеться про те, що сьогодні Уряд – свідомо чи ні – відмовився виконувати свої повноваження в частині здійснення своїх повноважень у сфері державної екологічної політики», – підсумував М. Томенко.