Секрети ведення бізнесу супермаркетами

22 Травня 2015 15:10
BusinessUA.Com

BusinessUA.Com

В наш час бізнес найчастіше пов’язаний з торгівлею. Будь це продукти, господарські товари чи щось інше, все воно мусить десь розташовуватись. Різноманітні ящики, коробки, палети тощо найкраще зберігають продукцію, економлячи простір. А вільний простір і оптимізація розміщення товарів – чи не головний фактор успішного бізнесу.

Якщо говорити про великі торгові мережі, як наприклад супермаркети, то можна лише подивуватися великій кількості товару, котрий зберігається у торговельному залі. А це лише маленька частинка того, що насправді міститься в приміщенні цього великого магазину. Решта ж зберігається на складі, котрий розташований поблизу залу, і звідки підносять товар, який вже розкупили. І от ця вся, так би мовити, запасна частина товару зберігається на стелажах. Це, здавалося б, не надто важлива і не надто відома сторона такого бізнесу. А насправді хороші і якісні стелажі виконують одну таку потрібну функцію: вони по-перше дозволяють зберегти зайвий простір, якщо є досить високими, а по-друге – витримують на собі всю масу товару. Саме тому, якщо ви звичайно хочете зробити свій бізнес успішним, дуже важлива їхня якість. Завдяки технічному прогресу, обрати стелажі на замовлення на будь-який смак і потребу можна і в інтернеті, оглянувши їх візуально, а також замовивши відразу після цього. Варто пам’ятати одне золоте правило успішних ділових людей: дрібниць у бізнесі не буває.

Втім, у роботі супермаркетів важливі далеко не лише стелажі. Ключовий пункт роботи кожного продуктового магазину – свіжі та якісні товари. Не секрет, що у гіпермаркетах часто перебивають дату, щоб таким чином штучно продовжити термін придатності. І якщо деякі продукти, як от шоколад, печиво, твердий сир можуть зберігати товарний вигляд і стан далеко за ту дату, яку зазначено на упакуванні, то молочні продукти, ковбасні вироби тощо не витримують довго поза термін, а іноді можуть псуватися навіть до вказаного на упаковці часу. Звичайно, хочеться зекономити і продати людям те, що вже не надто свіже. Але ці кілька гривень можуть потім коштувати підприємцю втрати довіри покупців, що автоматично означатиме великі збитки.

Є ще багато таємниць у роботі супермаркетів, котрі не знають пересічні клієнти. Це й салати з зіпсутих продуктів на кулінарії, куди списують все те, що не має товарного вигляду. Зате його можна порізати на шматки, приправити спеціями і таким чином перебити неприємний запах. Словом, у будь-якому випадку варто бути пильними. А надто тоді, коли мова йде про ваше здоров’я.

Джерело: BusinessUA.Com