“Пишаюся тим, що маю” – фотовиставка у Житомирі. ФОТО

23 Травня 2015 16:13
1.zt.ua

1.zt.ua

Молодий житомирський фотограф Марія Хомчук 21 травня презентувала свою другу персональну виставку робіт, підготовка до якої тривала з осені минулого року.

Дівчина разповідає, що ідея проекту виникла за чашкою кави разом з подругою-візажистом Оленою Легенчук.

Результатом роботи задоволені обоє, а оцінити старання Марії та Олени можна завітавши у кав’ярню «Друзі&Кава».

«Тут представлено 9 світлин. Їхня загальна назва «Пишаюся тим, що маю». Ми намагалися дещо зламати стереотипи краси і показати у новому світлі дівчат з не модельними параметрами, адже вони  теж чарівні і заслуговують на увагу. Для цього у соцмережі провели спеціальний конкурс, переможницям якого запропонували знятися в проекті. Олена фарбувала їх і створювала окремий образ для кожної, а я відовідно фотографувала. На виставці показуємо 9 фотографій, на якій зображено 6 дівчат. Я вже маю задумку створити фотопроект зі світлинами сільської місцевості та навіть працюю над ним».

Наразі Марія закінчує навчання в університеті, але в подальшому планує займатися саме фотосправою. Як і раніше вона знімає на подарований фотоапарат і зізнається, що за півтора роки роботи змінила там лише об’єктив. До речі, великий інтерес в місті викликала попередня виставка Хомчук  – «Погляд Патріота».

Цього разу на відкриття виставки “Пишаюся тим, що маю” підтримати Марію прийшли друзі, а також своїми враженнями ділилися учасниці проекту. Для відвідувачів підготували культурну програму з вокальними та музичними номерами, а ведучим вечора був Андрій Говорадло

Юлія ДЕМУСЬ

Джерело: 1.zt.ua