В Овруцькому районі “перевірять” всіх чорнобильців

27 Травня 2015 13:53
reporter.zt.ua

reporter.zt.ua

Перевірити всіх інвалідів Чорнобиля на дійсну захворюваність, яка надає право мати групу інвалідності та отримувати пільгові ресурси. Таке доручення дав голова Овруцької РДА Сергій Ковердун.

У першу чергу тест на заслужене отримання чорнобильських преференцій пройдуть депутати, керівники органів влади і підприємств, медичні працівники.

Також в районі створять комісію з громадськості для подільшої подачі результатів її роботи вже обласній комісії. Це робиться з метою виявлення лжеліквідаторів і лжеінвалідів, подальшого позбавлення їх цього статусу та повернення отриманих ними грошей у державний бюджет.

22 травня 2015-го року о 10-00 в департаменті Охорони Здоров’я області відбулося перше засідання комісії з перевірки справжності інвалідності постраждалих внаслідок аварії на АЕС.

Нагадаємо, Президент України у своїх виступах часто говорить про необхідність здолання корупції.

“Через лжеліквідаторів і псевдоінвалідів Чорнобиля без харчування і оздоровлення залишаються діти в школах північних районів області, адже ці “п’явки” витягують значну частину чорнобильських коштів з державного бюджету”, – каже Голова Ради “Союзу Ліквідації Чорнобильської катастрофи” Віталій Юшкевич.