Найбільші прорахунки уряду в економічній сфері призвели до фактичного знищення середнього красу

1 Червня 2015 13:49
tomenko.ua

tomenko.ua

Найбільша помилка влади загалом та українського уряду зокрема – це те, що прорахунки у проведенні економічних реформ призвели до найстрашнішого: середній клас, який почали знищувати при Януковичі-Азарові, фактично, сьогодні донищив Уряд Яценюка.

Про це народний депутат Микола Томенко заявив сьогодні на зустрічі з бібліотекарями, вчителями та викладачами вишів у Херсоні, відповідаючи на запитання про досягнення та помилки української влади.

«Економічна доктрина уряду щодо зменшення фінансування гуманітарної сфери (освіти, культури, і зокрема науки), а також переконання урядовців в тому, що у нас вчителі медики, бібліотекарі, викладачі університетів «занадто багаті» і отримують великі зарплати, а потім – серйозний удар по державних службовцях, для яких вирішили максимально скоротити заробітні плати, численні проблеми з малим і середнім бізнесом призвели до того, що, фактично, на сьогодні середнього класу в Україні не існує», – зазначив М. Томенко.

Він нагадав, що середній клас – це основа будь-якого демократичного суспільства, і без формування середнього класу жодні успішні проекти реформ неможливі. «Тому сьогодні необхідно кардинально змінити цей урядовий, як не парадоксально, більшовицько-ленінський підхід, коли, з одного боку, пропонуються проекти декомунізації для країни, а з іншого – активно використовується ленінський підхід, коли влада певними економічними кроками перетворює всіх на бідних», – вважає політик.

Він наголосив, що не може бути успішною і щасливою країна, де більшість людей влада перетворила на бідних, які вимушені звертатися за соціальною допомогою, субсидіями чи пільгами.

«Отож, сьогодні треба переглянути підходи держави і уряду і зробити все, щоб в Україні знову був створений успішний і потужний середній клас, до якого би належали малий і середній бізнес, так звана бюджетна сфера і державні службовці. Це буде запорукою нової успішної країни», – переконаний М. Томенко.