В Житомирі мотузковий парк пригод запустив новий майданчик з перешкодами. ФОТО

4 Червня 2015 12:20
1.zt.ua

1.zt.ua

У Гідропарку житомиряни можуть зустріти літо в оновленому мотузковому містечку “Monkey Парк”. Днями там відкрився новий майданчик, де зосереджено ще більше розваг і перешкод.

По обидва боки від центральної алеї між деревами спорудили спеціальні конструкції з використанням канатів, сітки, дощок. Спробувати свої сили по ближче до землі можуть малі відвідувачі, а от на страших чекає справжнє випробування навитривалість, силу, стійкість, рівновагу та вміння долати будь-які перешкоди на висоті.

Мотузковий парк пригод  розпочав свою роботу восени минулого року, але офіційне відкриття провели 30 травня. Цього дня на відвідувачів чекала насичена програма і безліч акцій.

Парк щоденно працює з 10 до 19.00. Вартість квитка для дорослих – 50 гривень, а дітлахи можуть розважатися за 20. Усі дистанції долають під наглядом інструктора, який попередньо консультує і пояснює специфіку проходження.

Кожному відвідувачу видають спорядження і захисний шолом.  Тамтешні інструктори переконують, що у них все надійно і безпечно, а головне екологічно й цікаво.

Парк ще у тому році вирішили створити й обладнати фактично своїми силами ентузіасти обласного турклубу «Полісся». Впевнені, що так задіяли лише частину тих можливостей, що наявні для активного відпочинку у Гідропарку.

На базі Парку працює школа із туризму, яку вже відвідують студенти Житомирського технологічного університету, а також бажаючі можуть записатися на заняття зі скелелазіння, що проводять в Денишах.

Ірина Чевська, яка була однією з ініціаторів даного проекту, наголошує, що парк не був створений з метою заробити гроші, а швидше за все поширити ідею спортивного відпочинку серед молоді.

У парку є свій перелік правил, за дотриманням яких слідкують кілька інструкторів. Перед початком і після закінчення робочого дня, вони самостійно перевіряють безпекута надійність конструкцій. Усі відвідувачі на дистанцію виходять зі страховкою й за бажанням в будь-який час можуть зупинитися.

Важливо, що сплачуючи кошти за квиток, відвідувачів не обмежують у часі, адже хтось може пройти за 15 хвилин, а комусь і години мало. Єдине обмеження у рості та вазі, відповідно до яких розділяють групи для нижньої й верхньої доріжки.

Мотузковий парк перешкод влітку може  стати майданчиком для спортивних занятьшколярів, які якраз перебувають на канікулах. Уже зараз в Парк приходять святкувати компаніями дорослі і дитячі дні народження.

В парку встановили 12-метровий скеледром і пропонують взяти на прокат велосипеди й  байдарки (50-55 гривень за годину).   Для учасників АТО та їх родин організація дозвілля у парку безкоштовна.

Юлія ДЕМУСЬ

Більше  фото в альбомі Першого житомирського в соцмережі

Джерело: 1.zt.ua