10 найкращих фестивалів літа 2015

8 Червня 2015 12:56
photo-mandry.com.ua

photo-mandry.com.ua

Надходить літо — пора відпусток, хтось в цей час планує поїздку на море, хтось — у гори, а ще хтось мандруватиме фестивалями нашої країни, черпатиме на них якісь нові знання, нові емоції та нову енергію. Пропонуємо Вашій увазі в хронологічному порядку список із десяти найкращих, на нашу думку, фестивалів країни різних напрямків, які вартувало б відвідати цього літа.

1. Зашків — земля Героїв. 12-14 червня

Фестиваль "Зашків - земля героїв".

Фестиваль «Зашків — Земля героїв» відбудеться традиційно у с. Зашків Жовківського району Львівської області в рамках відзначення 124-ї річниці від дня народження полковника Української Народної Республіки Євгена Коновальця. Основна програма заходу відбудеться під дивізом „Інтелект та зброя”

Ідея фестивалю «Зашків — Земля Героїв» — матиме широкий зміст: буде сформована інтелектуальна локація, що пояснюватиме національно-визвольний рух та будівництво української державності, а також традиційно підняття бойового духу та патріотизму у молоді на прикладі державотворця і полковника Євгена Коновальця, популяризація війська, гуртування молоді та розбудова громадянського суспільства шляхом популяризації недержавних молодіжних громадських організацій.

Фестиваль планується провести у проекції з минулого в майбутнє – події за життя полковника Є. Коновальця повторюються сьогодні. Для молоді буде організовано вишкільний табір, силові спортивні тренування та змагання, участь представників добровольчих батальйонів, організації лекторіїв. Також передбачаються виступи відомих українських виконавців та музичних гуртів.

Програма фестивалю «Зашків – земля героїв» 2015

П’ятниця: «Сила молоді» — форум молодіжних організацій. Під час форуму будуть розглянуті питання фандрейзингу у сфері ГО, громадські організації та влада й інші актуальні питання.
Також в п’ятницю відбудеться акустичний вечір пам’яті Кузьми «Скрябіна». Після того на гостей фестивалю очікує нічна Ватра та співання патріотичних пісень.
В суботу та пятницю на відвідувачів очікує футбол босоніж.

Субота: «Інтелект та зброя» — включатиме в себе дискусії на інтелектуальній сцені, світове кафе, лекторій із відомими журналістами, істориками, економістами, політиками, міжнародниками, які разом із молодіжною аудиторією будуть шукати відповіді на актуальне питання: «Роль молоді у будівництві Української державності».
На «Території сили» відбудуться також військові навчання від академії сухопутних військ, школа виживання, тренінг з домедичної допомоги від медицини катастроф, силові майстер-класи,волейбол, теренівки та квести.

Концерт на головній сцені розпочнеться о сьомій годині. Наразі список виконавців організатори тримають у таємниці.

Неділя: «Молимось за мир» — Служба Божа й молитва за всіх полеглих героїв та мир в Україні.

Вартість квитка: безкоштовний

Проживання: наметове містечко.

Добирання:
Потяг «Львів — Рава-руська» відправлення зі Львова о 8:30 та 20:30
Прямі маршрути: Автобус «Львів — Завадів» ( відправка зі Львова вул. Під Дубом 1, біля школи)

Сайт фестивалю: Зашків — земля героїв

2. Країна мрій. На Купала. 20-21 червня

Країна мрій. Фестиваль.

Цьогоріч фестиваль відбуватиметься у музеї народної архітектури під відкритим небом у Пирогові під Києвом.

Фестиваль включатиме козацьку галявину від братства козацького бойового звичаю «Спас», де глядачі зможуть спробувати свою силу, спритність та волю, ставши у лаві проти іншої лави, а також навчитись володіти зброєю козаків – замашною шаблею, довгим списом, потужним луком та гнучким батогом.

Літературна частина етно-фестивалю Країна Мрій буде представлена Літературною сценою та книжковим ярмарком, участь у якому візьмуть близько 50 видавництв. На Літературній сцені виступлять найвідоміші поети та прозаїки — Василь Шкляр, Іван Малкович, Сергій Жадан, Брати Капранови, Сергій Татчин. Вперше відбудеться захід БлогПост — найпопулярніші українські блогери говоритимуть про блогінг як новий різновид літератури, чи варто письменникам боятися конкуренції з їхнього боку та які перспективи у цього жанру.

Цьогоріч на фестивалі буде відкрито новий майданчик — «Алея здоров”я”, де буде представлена традіційна та нетрадіційна медицина, йога, фітнес, здорове харчування, еко-продукти, органічний одяг та косметика…Все, що пов’язане зі здоровим способом життя, збереженням або відновленням навколишнього середовища.

У спеціальній зоні під назвою “Етно-fashion” буде представлена програма модних показів від кращих українських дизайнерів, які використовують етно-мотиви у розробці колекцій.

Фестиваль повітряних куль “Монгольф’єрія”. Цей відомий фестиваль повітряних куль гостюватюме у столичному Пирогово впродовж двох днів. Кулі заввишки 25 метрів (9-поверховий будинок), з десятиметровим вогняним шлейфом, у дні фестивалю сколихнуть небо над Пирогово.

На сьогодні уже сформовано склад учасників музичних сцен фестивалю.

World Music Stage

20 червня: Бумбокс, ТНМК, The Doox, Babuci and Brothers
21 червня:Воплі Відоплясова, Мотор’ролла, Жадан та Собаки, АтмаСфера, ШARAVARABAND

Ethno — Jazz Stage

20 червня: Орест Лютий, Млада, Ю.Рома, ДомРа, Правиця
21 червня: Піккардійська Терція, Kiev Tango Project, Джалапіта, Крамниця думок

Disco — Lounge Stage

LIVE : ONUKA, CEPASA, GO- A, OwamO, CHEROKEY, CHARLIE, VEXLYARSKY, SHOPPING HOUR, OLEXA KABANOV, ALIK FANTAEV…

DJ’S : O’SKRYPKA, MISHUKOFF, DERBASTLER, AMARILYO, FA MAJOR, EKSPERT, ANDRYU …

Купити квитки на Країну мрій

Проживання: наметове містечко.

Харчування: можна прохарчуватись у зоні харчування або приготувати власноручно їжу у спеціально відведених для розведення вогню місцях

Сайт фестивалю: Країна мрій

3. Трипільське коло. Вогонь. 25-28 червня

Трипільське коло

Місце проведення фестивалю —  м.Ржищів, Київська область.

Вогонь, сонце, світло…. Складені в логічно-послідовну систему знаки-символи, пластичність глиняних фігур, компоненти побуту трипільської родини є гармонійним орнаментом життя, найкрасномовнішим історичним доказом існування древньої культури талановитих людей, що п’ять тисяч років до нашої ери жили на українській землі. Частиною цього орнаменту був культ сонця і культ матері – берегині роду саме вони натхненники духовного і мистецького у матріархальному суспільстві.

Тематика «Трипільського кола» – Земля. Земля-жінка, Земля-матір, яка дає всі умови для проростання нових ідей і сенсів. Протягом 4-х днів фестивалю на 30 творчих майданчиках відбуватимуться майстер-класи та лекції. Музична програма різноманітна, як географічно (гурти як з України, так і з Білорусі, Польщі, Румунії), так і настроєво. Оскільки держава не долучилася до фінансування фестивалю, відвідувачі, є одночасно і меценатами. Купляючи квиток, роблять внесок в розвиток фестивалю. А грошові одиниці на території фестивалю – трипільські копи, гроші, які не мають поганої енергетики.

Повністю сформовано музичну програму Великої сцени фестивалю

27 червня: Vuraj (Білорусь), Burdon, bandurband, Illaria, ТНМК і Веселі Вуйки, Jamala, танцювальна програма від DJ Mishukoff

28 червня: Cloud Jam, HORPYNA (Польща), Modiwo (Румунія), ТаРута, ДримбаДаДзига, АтмАсфера, Руслана, нічна танцювальна руханка від GO-A

Купити квитки на Трипільське коло

Добирання: добратись на Трипільське коло

Проживання: наметове містечко.

Харчування: можна прохарчуватись на території харчування або приготувати власноручно їжу у спеціально відведених для розведення вогню місцях

Сайт фестивалю: Трипільське коло

4. Файне місто. Територія вільних людей. 3-5 липня

Файне місто

Хоч фестиваль ще досить молодий, та вже встиг про себе гучно заявити , а масштаби його з кожним роком тільки збільшуються. Цьогоріч фестиваль проходитиме на території міжнародного аеропорту «Тернопіль».

Цьогоріч організатори значно розширили фестиваль та приготували ряд приємних сюрпризів. Зокрема фестиваль триватиме 3 дні, а не 2, як в попередні роки;, кількість сцен зросте мінімум до 4-ох, а також значно розшириться географія учасників фестивалю. Крім українських виконавці на фестивалі будуть представлені гурти з таких країн, як Австралія, Франція, Швеція, Австрія, Польща, Грузія, Росія, Білорусь. Загалом за 3 дні на фестивалі глядачі почують більше 60 гуртів;

Уже попередньо опубліковано список виконавців на «Файному місті».

MAIN STAGE: СКРЯБІН та друзі, БУМБОКС, BRUTTO (Білорусь-Україна), ЭЛИЗИУМ (Росія) , The HARDKISS , O.TORVALD, All Faces Down (Австрія), Карна, Табула Раса, Фіолет, Тінь Сонця, Epolets, Фліт, Los Colorados.

TRIBUTE STAGE: DAVE EVANS — 1ий вокаліст AC/DC (Австралія), D/C Train — AC/DC tribute, Ричи Колючий — RAMMSTEIN tribute, Scream Inc. — METALLICA tribute, Wind of change — SCORPIONS tribute, Blood Brothers — IRON MAIDEN tribute, Sheldon Cooper — SUM 41 tribute.

DARK STAGE: АННА, ТОСТЕР, РОЛЛІКС, SkinHate, Jinjer, Eris Is My Homegirl (Польща), Rideau (Швеція), Morphine Suffering, Серцевий Напад, Latur, Hell:on, Sciana (Білорусь), Scratch The Floor (Грузія), Braincoats (Швеція), Dimicandum, Біла Вежа, Ratbite, Bulldozer, [SALE]only,  O’Hamsters, Ebola.

LIGHT STAGE: Один в каное, Brunettes Shoot Blondes, Vivienne Mort, daKooka, Zapaska, Lika Bugaeva, ПНД, Panivalkova, Marija Cheba, Tape Flakes,  Гапочка, НастяЗникає, MAiAK, Плесо, Cherokey, Secret Avenue, Lakeway , Switch On the Light, PIANO.

Квитки: Уже триває продаж квитів на фестиваль. Перша партія по 420 грн уже продана. На даний момент квитки реалізуються за ціною 460 грн. А наступна партія уже коштуватиме 540 грн. Придбати квитки можна тут.

Проживання: наметове містечко.

Харчування: можна прохарчуватись на території харчування або приготувати власноручно їжу у наметовому містечку

Офіційний сайт фестивалю: Файне місто

5. Франко фест. Ймовірно 24-26 липня

Франко фест

Місце проведення: с.Нагуєвичі, Дрогобицький район, Львівська обл.

Поки що організатори офіційної інформації не подавали чи буду цьогоріч фестиваль чи — ні. Однак надходить інформація, що все -таки буде. Крім того на деякий час з’являлась цікава інформація на офіційному сайті гурту «Apocalyptica» про їхню участь у фестивалі.

 

«Франко фест 2013″ у фотографіях.

 

Сторінка фестивалю у ФБ: Франко Фест

 

 

6. БАНДЕРШТАТ | НАША RЕВОЛЮЦІЯ. 31 липня — 2 серпня

Бандерштат

Як і в попередні роки фестиваль проходитиме в Луцьку на території іподрому в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Цьогорічний фестиваль буде присвячений питанню розбудови нашої країни, пошуку шляхів та можливостей для втілення усіх задумів молодого покоління українців. Відтак, у рамках заходу відбудеться Форум молодіжних патріотичних організацій та ініціатив.

Стали відомі перші гурти, які виступатимуть цьогоріч.
На головній сцені зіграють добре знані та улюблені гурти: Тартак, O.Torvald, ONUKA, Карна, Тінь Сонця, Роллікс.

Квитки: Незабаром з’являться у продажі квитки на фестиваль. Ціни є наступними: перші 100 квитків — 150 грн; 500 квитків — 180 грн; 1000 квитків — 200 грн; 1000 квитків — 250 грн; на фестивалі — 300 грн.

Проживання: наметове містечко.

Харчування: можна прохарчуватись на території харчування або приготувати власноручно їжу у наметовому містечку

Офіційний сайт фестивалю: Бандерштат

 

7. Фестиваль української середньовічної культури
«Ту Стань». 31 липня-2 серпня

Ту Стань

Місце проведення фестивалю прив’язане до Урицьких скель, які є його родзинкою, тому воно залишається незмінним: с. Урич Сколівського р-н, Львівської обл.

Фестиваль в першу чергу дасть нагоду насолодитись чудовими тустанськими краєвидами, та відкрити для себе бурхливе українське середньовічне життя, а також долучитись до майстер-класів старовинних ремесел, прослухати лекції в середньовічному університеті та відвідати театральний майданчик.

Незабаром організатори обіцяють викласти програму фестивалю, у якій вони підготували для відвідувачів кілька приємних сюрпризів.

Про Урицькі скелі, давню фортецю «Тустань» та фестивалі можна прочитати тут: Тустань. Скелі та фортеця«Ту Стань 2013″. Повернення легенди

Промо-ролик фестивалю

Квитки: близько 100 грн. Продаватимуться на вході.

Доїзд: доїхати до Тустані можна або через смт. Східниця у Дрогобицькому районі, або по трасі Київ-Чоп. Крім того курсують маршрутки до с. Урича зі Стрия, Борислава та Сколого. Можна також шукати варіанти добирання до Тустані із Трускавця.

Проживання: наметове містечко.

Харчування: можна прохарчуватись на території харчування або приготувати власноручно їжу у наметовому містечку

Офіційний сайт фестивалю: Ту стань

8. Фестиваль «Захід». 14-16 серпня

Захід Фест

Цьогоріч головний open-air фестиваль України відбудеться  на території готельно-відпочинкового комплексу «Чарівна долина» у с. Родатичі, Городоцького району, Львівської області у мальовничій місцевості оточеній  — лісом, ставками та полем.

Попередньо вже є опублікований склад учасників фестивалю.

На головній сцені виступатимуть: Matisyahu (USA), Ill Niño (USA), Oomph! (GER),
Воплі Відоплясова, Бумбокс, Брати Гадюкіни, ТНМК, O.Torvald, Жадан та Собаки, Brutto (BY), Гайдамаки, Карна, Дай Дарогу! (BY), Bahroma

Рок сцена: Kreator (GER), the Exploited (SCO), Dead By April (SWE), Alesana (USA), Анна, Skinhate, Terror Universal (USA), Jinjer, Тостер, Фліт, Morphine Suffering, Latur.

Незалежна сцена: Alina Orlova (LT), Pianoбой, the Вйо, I am waiting for you last summer(RU), Vivienne Mort, Brunettes Shoot Blondes, Panivalkova, Secret Avenue.

Нічна сцена: Kadebostany (SWI), Onuka, DakhaBrakha.

Квитки: вхід на територію фестивалю — платний. Вартість на три дні: 870 грн.
Придбати квитки можна тут: Фестиваль ЗАХІД 2015. Замовити і придбати квитки

Доїзд: Добратися до фестивалю можна автострадою Е40.
Автобуси до фестивалю почнуть курсувати з 13.08 від Головного залізничного вокзалу Львова. Також вони їздитимуть кожної ночі після завершення програми.
Також до території фестивалю можна добратись електропоїздами з Приміського вокзалу ст. Львів. Через станцію Родатичі прямують електропоїзди ЛЬВІВ-МОСТИСЬКА ІІ (через Рудне, Мшана, Затока, Городок) та ЛЬВІВ-СУДОВА ВИШНЯ.

Проживання: наметове містечко.

Харчування: можна прохарчуватись на території харчування або приготувати власноручно їжу у наметовому містечку

Офіційний сайт фестивалю: Захід

9. Ше.Fest. Благодійний фестиваль Тараса Шевченка. 22-23 серпня 

Ше.Фест

Всеукраїнський благодійний фестиваль Тараса Шевченка «Ше.fest» вже вдруге відбудеться у рідному селі видатного поета, художника та борця за вільну Україну Тараса Шевченка – Моринцях, що на Черкащині.

Незмінна ціль заходу – відкинути всі штампи та відкрити нового Шевченка – молодого, привабливого, сучасного; осягнути Тараса-поета, Тараса-художника, Тараса-борця; пропустити крізь себе історію його життя.

На відвідувачів «Ше.festy» чекає насичена програма: гутірки-дискусії та літературні читання власних творів та творів Тараса Шевченка, музична сцена (зможете почути Шевченка у реп та рок стилях), майстер-класи, нічні кінопокази (тільки українське кіно), театральні перформанси, екскурсії Моринцями, дитяча галявина, українські бойові мистецтва, зустрічі з сучасними героями російсько-української війни, величезна ватра та не лише це.

З огляду на час, в якому доводиться жити українцям, – ведення військової боротьби по захисту своєї території – у рамках фестивалю вперше працюватимуть медична та військова галявини.

Як і торік, «Ше.fest-2015» буде благодійним. Усі зібрані кошти передамо на підтримку українських військових.

Вартість квитка: безкоштовний.

Проживання: наметове містечко.

Добирання: добратись на Ше.Фест

Сайт фестивалю: http://shefest.org.ua/

10. Стародавній Меджибіж. 22 — 24 серпня

Стародавній Меджибіж

Локація фестивалю — незмінна, це Меджибізька фортеця, у селищі Меджибіж Летичівського району Хмельницької області. Цьогорічний фестиваль історичних реконструкцій «Стародавній Меджибіж» є ювілейним десятим заходом та запланований в День Незалежності.

Основною родзинкою фестивалю є саме місце проведення фестивалю —Меджибізька фортеця, чи «Білий лебідь», як її в народі ще прозвали. Це друга за популярністю (після Кам’янець-подільської) фортеця в Хмельницькій області. Фестиваль традиційно включатиме в себе рицарські турніри,концерти середньовічної, фольк та рок музики, фаєр-шоу, а також ярмарок із виробами середньовічних ремісників та середньовічними стравами.

Пограму фестивалю «Стародавній Меджибіж 2015″ організатори опублікують згодом.

Вартість квитка: на три дні — 350 грн.

Проживання: наметове містечко.

Добирання: У фестивальні дні із Хмельницького з/д вокзалу курсуватиме автобус. Відправлення із Хмельницького — о 9:00, із Меджибожа — о 23:00. Вартість проїзду раніше коштувала 17 грн.

Група фестивалю ВК: ▓10Й ФЕСТ «СТАРОДАВНІЙ МЕДЖИБІЖ » ▓