Житомир йде на рекорд з масового віджимання

9 Червня 2015 13:29
1.zt.ua

1.zt.ua

Чи буде життя в містах України комфортним та цікавим – питання до самих мешканців. Громадські активісти часто скаржаться, що їхні ініціативи не підтримує місцева влада, а часом і створює багато перешкод для їх реалізації, пише “Європейська правда”

Аби голоси активних мешканців міст почули та підтримали, з 12 до 16 травня 2015 року в шести містах України: Києві, Одесі, Львові, Краматорську, Тернополі та Житомирі – було проведено конкурс молодіжних проектів “Моє європейське місто”, метою якого став пошук інноваційних ідей для вирішення проблем регіонів. Ініціатором проведення конкурсу стало Представництво Європейського союзу в Україні з метою демонстрації європейськості та проактивності для модернізації українських міст.

В рамках конкурсу учасники самостійно аналізували проблеми міст і пропонували нестандартні рішення. Конкурс продемонстрував, що українці найбільше турбуються про екологічний стан та туристичну привабливість своїх міст, при цьому не забуваючи і про комфортне життя для їхніх мешканців.

На початку хакатонів групи учасників спільно визначали ключові проблеми того чи іншого міста. Обравши найактуальніші з них, учасники винаходили способи їх розв’язання.

Потім, шляхом анонімного голосування, обрали найпріоритетніший проект.

“Житомир йде на рекорд” – проект, під час якого учасники хочуть встановити спортивний рекорд з масового віджимання від підлоги. Завдяки проекту його ідейні натхненники хочуть популяризувати спорт та здоровий спосіб життя серед мешканців міста. А разом з встановленням рекорду увага до Житомира буде прикута за замовченням. Проект бере участь у конкурсі стартапів від Nescafe IdeaX, підтримати який може також кожен охочий.

Автори переможної ідеї: Юрій Жуковський, Олександр Шевчук, Дмитро Палиш, Назар Горобець, Денис Слизько.

Джерело: 1.zt.ua