Чиновкики з області затвердили план по врятуванню монастиря Босих Кармелітів

12 Червня 2015 10:31
1.zt.ua

1.zt.ua

Ще в березні цього року опорна стіна бердичівського монастиря Босих Кармелітів через тиск землі зверху була зруйнована. Отець Петро розповідає, що за висновком експертів Краківського політехнічного інституту які займаються спасінням сотень пам’яток Польщі, реставрування потрібно було розробити ще 30 років тому. Зараз стіни потребують укріплення та проведення робіт, які дозволять зняти навантаження землі на несучі стіни зсередини території.

11 червня заступник голови ОДА Ярослав Лагута з комісією, в яку входили начальник управління і культури Юрій Градовський, директор КП «Облархпроект» Віктор Загладько, депутати обласної ради Володимир Збаражський та Василь Сухобара зустрілися з настоятелем  отцем Петром та обговорили проблемні питання. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Комісією було оглянуто територію та обговорено проблеми. По закінченню написано протокол та вирішено розібратися з питанням власності приміщення, зібрати всі документи та експертні оцінки, визначити вартість ремонту та узгодити всі моменти з Міністерством культури України, адже це є це пам’ятка національного значення.

Джерело: 1.zt.ua