Держсанепідслужба Житомирської області перевірила плажі для купання населення

6 Липня 2015 10:58
1.zt.ua

1.zt.ua

На контролі Держсанепідслужби Житомирської області знаходиться 4 пляжі організованого купання населення. З них у поточному році за погодженням з територіальними підрозділами Держсанепідслужби функціонує 3 – «Дитячий» і «Дорослий» пляжі у м. Житомирі, а також міський пляж у м. Коростені.

Через невідповідність якості води вимогам санітарних норм не погоджено санітарний паспорт на міський пляж м. Новоград-Волинський. За результатами моніторингових лабораторних досліджень, проведених Новоград-Волинським міжрайонним відділом лабораторних досліджень, встановлено невідповідність якості води міського пляжу вимогам санітарних норм за мікробіологічними показниками.

З метою недопущення ускладнення епідемічної ситуації залишається в дії Постанова Головного державного санітарного лікаря м. Новоград-Волинський №1 від 18.05.2013 р. про заборону купання в р. Случ в районі міського пляжу.

Якість річкової води в зоні пляжів м. Житомир та Коростень відповідає вимогам СанПиН № 4630-88 «Санитарные правила и нормы «Охрана поверхностных вод от загрязнения». Як повідмляє головне управління Держсанепідслужби у Житомирській області, купання в цих місцях цілком безпечне з епідеміологічної точки зору при дотриманні правил поведінки особами, що відпочивають.

Джерело: 1.zt.ua