Житомирщина переорієнтовуються на випуск продукції для країн ЄС

8 Липня 2015 13:13
1.zt.ua

1.zt.ua

На Житомирщині широко проводяться заходи щодо мінімізації дій Російської Федерації з дестабілізації ситуації в економіці України. Багато підприємств переорієнтовуються на випуск продукції до країн ЄС. Про це інформує прес-служба ОДА.

ДП «РИТМ» ТОВ «РоСт» у м. Бердичів спеціалізується на виготовленні дерев’яних панелей, ламінованих стільниць, виробів постформінгу. Якщо раніше підприємство реалізовувало продукцію споживачам Молдови та Росії, то на разі поставки продукції до Росії не здійснюються. Підприємство переорієнтувалося на нові ринки збуту до країн ЄС, зокрема Болгарії, та експортує свою продукцію до Грузії.

ПП «Фармацевтична фабрика «НВО Ельфа» є одним з найбільших вітчизняних виробників косметичних засобів і товарів побутової хімії. Здійснює реалізацію продукції на внутрішньому ринку України та за її межами – Нідерланди, Німеччина, Франція. Раніше частину своєї продукції експортувала до Росії, нині зв’язки припинено. Підприємство налагодило співпрацю та розширило географію експорту за рахунок споживачів у Киргизстані, Казахстані, Узбекистані та Грузії.

Найбільшими експортерами продукції легкої промисловості до країн ЄС є підприємства Житомирська та Бердичівська філії СП ТОВ «РІФ-1», ПАТ «Бердичівська фабрика одягу», ПрАТ ВКФ «Леся» (м. Новоград-Волинський), ПрАТ фірма «Арсанія» (м. Коростень), ДП «Модітал», ТОВ «Фешен Груп» та ТОВ «Ферпласт-Україна» (м. Житомир), які здійснюють виробництво взуття та одягу, що в подальшому експортуються до країн ЄС. Частка експорту сягає до 100% у загальному обсязі реалізованої продукції.

Крім того, між представниками іноземних підприємств та підприємств Житомирщини постійно відбуваються зустрічі і наради стосовно економічної співпраці.

Джерело: 1.zt.ua