Поранені бійці із Житомирського госпіталю відвідали Музей космонавтики. ФОТО

9 Липня 2015 11:06

Протягом року військовослужбовці, які перебувають на лікуванні у Житомирському  госпіталі, мали можливість побувати на концертах місцевих колективів та артистів, а також зірок всеукраїнського рівня у драмтеатрі та нічнх клубах. Організатори цих заходів надавали для поранених і травмованих учасників АТО безкоштовні квитки. Також колектив театру ім.І.Кочерги запрошував на свої вистави, враження від яких у бійців залишалися лише найкращі. Для багатьох це був перший похід в театр.

В літній період подібних заходів стало значно менше, тому волонтери військового госпіталю звернулися до співробітників унікального Музею космонавтики ім.С.Корольова з проханням провести для військових екскурсію. На це прохання в Музеї відгукнулися, наголошуючи, що учасникам АТО усі послуги надаються безкоштовно.

Вже 8 червня експозицію Музею оглядали перші бажаючі із госпіталя. Окремо для них організували показ фільму, а екскурсовод розповіла детально про усі експонати і відповіла на питання бійців. Зокрема, виявилося, що серед відвідувачів є справжні знавці космічної теми, для яких велика радість побувати в  такому музеї. Варто відзначити, що на екскурсію завітали бійці із різних міст України  та відповідно різних бригад.

Інтерес у хлопців викликав  «справжній», місцями обгорілий спускний апарат космічного корабля «Союз-27» з автографами космонавтів В.Джанібекова і Г.Гречка;  місячний грунт; виставковий зразок космічного корабля «Союз», макети «Лунохода-2» та спускного апарату гагарінського «Востока» у натуральну величину; польотні речі космонавтів, космічна їжа тощо. Загалом колекція Музею космонавтики нараховує понад 11 тис.предметів, більше половини яких належить до державної частини музейного фонду України.

У Музеї наголошують, що за роки уснування закладу тут побувало понад  2,5 млн.відвідувачів з багатьох країн світу, втім останнім часом все більше на екскурсії приходять  і групи військовослужбовців. Неодноразово Музей відвідували бійці, які проходили підготовку на полігоні, а також військові строкової служби та інші. Віднині, частими гостями в Музеї стануть і хлопці, які перебувають на лікуванні в Житомирському госпіталі.

Юлія ДЕМУСЬ

Більше фото в альбомі Першого житомирського в соцмережі

Джерело: 1.zt.ua