За три роки в Житомирі з’явиться уся “Українська абетка міста”

13 Липня 2015 12:30
1.zt.ua

1.zt.ua

Аерограф Дмитро Краб вже кілька місяців працює в Житомирі над цікавим проектом “УКРАЇНСЬКА АБЕТКА МІСТА” і вже зараз на центральних вулицях можна зустріти його перші роботи.

Відповідний проект розрахований на три роки, тобто щорічно створюватиметься по 10 літер. Наразі вже затверджено як виглядатимуть і де розмістяться букви протягом 2015 року.

Під час екскурсії 12 липня Віталій Талько з   об’єднання “ТБДЩ”відзначив, що Дмитро добре справляється зі своїм завданням і зараз набрав хороший темп. На одну літеру в нього йде кілька днів, однак цей процес стосується безпосередньо перенесення малюнку на стіну будинку, а до цього аерограф довго працює над екскізом, враховуючи всі дрібниці.

Талько каже, що ідея з абеткою виникла відносно давно, але розуміння як це все втілити прийшло випадково. Тоді й вирішили, що малювати має одна людина, аби всі літери були в одному стилі. Дмитро Краб зумів досить цікаво зобразити літери та тварин, що їх позначають.

На Бердичівській всіх зустрічає Їжак, на Київській  – Олень, Ящірка та Бджола. Час від часу перехожі можуть зустріти Дмитра на різних локаціях і поспостерігати за процесом створення нової літери.

Проект підтримало керівництво управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськради, тому принаймні витратними матеріалами Дмитра забезпечують, а все решта – це його фантазія, натхнення і велика праця.

Талько зауважив, що “Абетка” дозволить малюкам пізнавати і вивчати літери та асоціації з ними безпосередньо під час прогулянок по місту, а дорослі із задоволенням фотографуються біля таких картин на стінах.

Відзначимо, що раніше Дмитро Краб презентував на Бердичівській свою велику роботу“Житомир в орнаменті” і нині вже продає сувенірну продукцію із цим зображенням – блокноти, футболки та інше.

Юлія ДЕМУСЬ

 

Джерело: 1.zt.ua