Отримати допомогу від держави за загибель сина в зоні АТО родина з Житомирщини змогла лише через суд

14 Липня 2015 10:56
vkurse.ua

vkurse.ua

Батьки 22-річного мобілізованого, який загинув у лютому цього року у Донецькій області під час виконання бойового завдання, своєчасно не отримали допомоги від держави, тому справедливості шукали у суді.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

“Позовні вимоги Новоград-Волинської міжрайонної прокуратури про зобов’язання виплатити батькам загиблого в зоні АТО військовослужбовця передбачені законодавством кошти Міністерством оборони України визнано і задоволено у добровільному порядку до прийняття судового рішення”, – йдеться у повідомленні.

Відомо, що батьки 22-річного мобілізованого, який загинув у лютому цього року у Донецькій області під час виконання бойового завдання, у березні звернулися до військкомату з заявою про виплату їм одноразової грошової допомоги.

У подальшому, відповідні документи військовий комісаріат направив на погодження до Міністерства оборони України.

Однак, внаслідок несвоєчасного та неналежного розгляду документів військовим відомством, кошти упродовж місяця, як того вимагає законодавство, батькам не надійшли.

З метою захисту прав громадян, прокуратура заявила до суду позов, у ході розгляду якого 609 тис грн грошової допомоги виплачено у повному обсязі.

Джерело: 1.zt.ua