Як безпечно відпочити в Криму – поради туристам

15 Липня 2015 16:42
www.turystam.in.ua

www.turystam.in.ua

Ініціативна група “Євромайдан SOS”, що постійно моніторить ситуацію в окупованому Криму, закликає охочих відпочити там цього літа українців про всяк випадок почистити свої соцмережі, інформацію в телефонах та компьютерах, яка може бути довільно розцінена тамтешніми спецслужбами.

Про це сказала координатор проектів Центру Громадянських свобод, волонтер Євромайдан SOS Марія Лисенко під час брифінгу в Києві.

“Людей, які захочуть провести відпочинок на території окупованого Криму, “Євромайдан SOS” закликає подбати про свою особисту безпеку заздалегідь. Перед поїздкою перевірити свої соціальні мережі, телефони і компьютери на наявність матеріалів, які можуть бути розцінені окупаційною владою як екстремістські чи матеріали, що є інструментом для розпалювання ворожнечі. Я закликаю мати особу на материковій Україні, яка буде постійно з вами на контакті о конкретній годині. І якщо о конкретній годині ви не зателефонували, вона битиме тривогу”, – зазначила Лисенко.

За її словами, нині відпочинок в Криму – це вид екстремального відпочинку, і правила безпеки мають дотримуватися кожним.

“На території, де фактично відсутні будь-які механізми захисту ваших прав і свобод, на кожного громадянина України, на кожного українця знайдеться свій таємний свідок “Стьопа” і свій потерпілий “беркутівець” із синцем чи подряпиною на лікті. Тому будьте обачними, уважними і обережними. Це не пусті слова”, – застерегла вона.