Утеплення будинків – мультфільм для дорослих

18 Липня 2015 15:58

Національний екологічний центр України (НЕЦУ) презентував мультфільм “Утеплення будинку”. Трихвилинний ролик розповідає про те, як українці шляхом об’єднання в ОСББ та утеплення своїх будинків можуть економити енергоресурси та кошти.

“Встановлення лічильника та регулятора тепла, теплоізоляція стін, утеплення даху та підвалу, заміна вікон і ряд інших заходів можуть допомогти скоротити споживання енергії у наших будинках більш ніж на 50 %. Крім того, утеплення, яке робиться спільними зусиллями, – це чудова нагода познайомитися із сусідами, об’єднатися задля забезпечення ліпшого рівня комфорту та заощадження сімейних коштів”, – пояснює переваги економії експерт НЕЦУ з енергозбереження Анна Шумейко.

Як розповіла пані Шумейко, мультик на замовлення НЕЦУ виготовили аніматори з Sameklav Studio. Формат подачі інформації через мультик екологи вибрали не випадково. На їхню думку, анімований ролик зможе якнайзрозуміліше донести інформацію про важливість енергозбереження у багатоквартирних будинках, а також доступно розповісти про державну програму фінансування енергоефективних заходів від Держенергоефективності.

“Зазвичай тему ЖКГ вважають надзвичайно важкою та заплутаною. Ми створили цей мультик, щоб показати, що насправді все не настільки важко, як здається. Головне – захотіти щось змінити у своєму будинку, а коштами та матеріалами допоможе держава, місто та сусіди”, – запевняє Анна Шумейко.

Нагадаємо, що у 2013 році загальне середньорічне споживання енергії у житловому секторі становило третину загального кінцевого споживання енергії в Україні. При цьому у розрахунках на квадратний метр українці споживають у три рази більше, ніж мешканці країн ЄС. Житловий сектор України є також найбільшим споживачем природного газу.

Контакти для ЗМІ:

Анна Шумейко
експерт з енергозбереження
Національного екологічного центру України
е-mail: shumeiko at necu.org.ua
тел.: (044) 353 7842, (063) 068 4384,