Бердичівлянин Дмитро Нікітін виграв срібло на чемпіонаті світу з легкої атлетики

20 Липня 2015 15:27
sportzt.com

sportzt.com

Бердичівський висотник Дмитро Нікітін виграв срібло на юнацькому чемпіонаті світу з легкої атлетики (9th IAAF World Youth Championships 2015), який 18 липня завершився у колумбійському Калі.

Для завоювання медалі Дмитру довелося повторити особистий рекорд — 2,18 м, на які він злітав у травні в Кіровограді. З цим завданням він упорався з першої спроби, чим і забезпечив собі срібну нагороду. Після цього були ще спроба на 2,20 і дві на 2,22 м, але поки що подолати планку на цих висотах йому не вдалося. Переміг італієць Стефан Соттіль (2,20 м).

Бронзову нагороду зі стрибків у висоту вже на юніорському чемпіонаті Європи, який в ці ж дні відбувся в в Ескільстуні, виграв бердичівлянин Олександр Баранніков. Останній вже не перший рік підбирається до медалей зі стрибків у висоту на найпрестижніших міжнародних турнірах — зовсім поряд з п’єдесталом він був 2013-го на юнацькому чемпіонаті світу й минулого року на юнацьких Олімпійських іграх.

Цього разу його наполегливість і старання винагородилися «бронзою» (2,19 м).

Переміг Йонас Кльойгаард Йенсен з Данії (2,23 м). Поляк Давід Ваврзиняк став срібним призером, поступившись чемпіонові лише за спробами.