Десантна бригада з Житомирщини випробувала пересувний автоматизований комплекс розвідки та корегування вогнем

21 Липня 2015 10:37
1.zt.ua

1.zt.ua

Протягом трьох діб, на одному із загальновійськових полігонів, що на Дніпропетровщині, під керівництвом Командувача Високомобільних десантних військ ЗCУ полковника Михайла Забродського проводилося показове практично-дослідницьке заняття із бойовими стрільбами. В ході якого було випробувано в польових умовах  комплекс управління вогнем самохідно-артилерійських батарей повітряно – десантної бригади.

Про це повідомляє прес-служба Командування ВДВ ЗСУ.

– Офіцери Командування ВДВ при підтримці волонтерських організацій на базі броньованого автомобіля створили сучасний, якому немає аналогів у ЗС України комплекс. Головне його призначення збір та узагальнення розвідувальної інформації про противника на полі бою за допомогою БПЛА, засобів радіолокаційної, звукової, оптичної розвідок, відображення інформації на електронній карті та управління артилерію для нанесення вогневого ураження,- зазначив полковник Михайло Забродський.

Пересувний автоматизований комплекс розвідки та корегування вогнем піднімає на якісно новий рівень бойові можливості “крилатих піхотинців” Високомобільних десантних військ.

Стає можливим відхід від старих канонів добування інформації, застосування артилерії, безпечніше та швидше здійснюється оперативна обробка та передача набутих даних, визначення характеристики цілей, прийняття рішень щодо пріоритетності ураження та складання каталогу координат за допомогою сучасного програмного забезпечення.

Джерело: 1.zt.ua