На Житомирщині продовжують роботу з перешкоджання розповсюдження африканської чуми

22 Липня 2015 10:41
1.zt.ua

1.zt.ua

Як не допустити розповсюдження африканської чуми свиней на території Житомирщини обговорювали на черговій оперативній нараді 20 липня працівники мисливських господарств та ветеринарної медицини Малинського , Коростишівського, Брусилівського та Радомишльського районів.

З планом дій, розроблених та затверджених в ході засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України, ознайомив присутніх начальник відділу протиепізоотичного забезпечення Головного управління ветмедицини в Житомирській області Микола Міщенко.

Він також повідомив, що найскладнішою в цьому питанні є ситуація в Чернігівській області: там виявлено 20 випадків захворювання на АЧС. На Житомирщині ж на сьогодні в ході проведення вибіркового діагностичного відстрілу відстріляно 16 голів дикого кабана. Проведеними лабораторними дослідженнями збудника захворювання АЧС в жодній добутій тварині не виявлено.

«Єгерські служби в цій непростій ситуації мають діяти професійно та оперативно, наголошує завідуючий сектором мисливського господарства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Логвінчук. – В разі виявлення в угіддях загиблої тварини – терміново повідомляти ветеринарні служби, щоб ті відібрали матеріал для проведення аналізу та доправили його в лабораторію.»

Тушу тварини слід спалити або закопати на глибину не менше 2 метрів із застосуванням дезинфікуючих засобів. Відразу ж мають бути виставлені пости, щоб не допустити населення в небезпечну зону, інформує прес-служба ЖОУЛМГ.

Джерело: 1.zt.ua