Житомирська ОДА відчиталась як розподілила вільні залишки за підсумками 2014 року

24 Липня 2015 10:40
1.zt.ua

1.zt.ua

За підсумками  2014 року Житомирська область посіла 1 місце по Україні за рівнем виконання доходів. Вільні залишки на 1 січня 2015 року  – 131 млн, – пояснив під час прес-конференції 23 липня голова Житомирської ОДА Сергій Машковський, зауваживши, що не останню роль в цьому відіграв і він, адже кілька місяців у минулому році вже очолював облдержадміністрацію.

Вільні залишки Житомирська ОДА розподілила таким чином: 30 мільйонів на придбання МРТ, 5, 5 мільйонів – на ліки для онкохворих, на оздоровлення дітей – 10, 5 мільйонів,  а ще 15 мільйонів  – це кошти на соціальний супровід та підтримку учасників АТО, їх родин і родин загиблих військовослужбовців. З цієї суми виплачують одноразову допомогу сім’ям загиблих у розмірі 30 тисяч гривень, а також виділяють гроші на матеріально-технічне забезпечення військових, соціальну підтримку учасників АТО.

Машковський каже, що в кожному районі Житомирщини наразі створюють соціальні паспорти для демобілізованих бійців  і родин загиблих, куди записують усі їхні нагальні проблеми й потреби. Керівники району звітують про виконану роботу в цьому напрямку.

В області діє програма реабілітації для поранених й трамованих бійців, на яку виділено 6. 8 мільйонів, але при потребі з обласного бюджету готові виділити додаткові кошти. В системі реабілітації нині діє 26 лікувально-профілактичних закладів міст і районів області. Реабілітацію в рамках програми вже пройшло 1763 військових, але проводять роз’яснювальну роботу для учасників АТО із сільської місцевості щодо такої можливості.

Юлія ДЕМУСЬ

Джерело: 1.zt.ua