Що можна їсти та пити у спеку

13 Серпня 2015 17:37
kreschatic.kiev.ua

kreschatic.kiev.ua

У спеку наш організм втрачає багато вологи. Щоб відновити втрати, пийте більше води. Рекомендована норма 100-200 мл через кожні 40-50 хвилин. З їжі краще вживати рідкі страви, такі як окрошка або гаспачо.

При високій температурі нам потрібно менше енергії. М’ясні страви, жирне і солодке залиште для більш прохолодної пори року. Замість цього їжте салати з овочів і фруктів. З заправок вибирайте оливкову олію і нежирний йогурт або сметану.

Під час спеки у багатьох знижується апетит. При цьому після прийому їжі у них спостерігається важкість у шлунку. Щоб нівелювати негативний вплив спеки, посуньте час прийому їжі на більш прохолодні години. Снідати краще в 6 або 7 ранку, обідати в 11 або 11:30, а вечеряти о шостій вечора. Перед сном можна дозволити собі з’їсти що-небудь кисломолочне, щоб від голоду не мучило безсоння.

Продукти, що містять вуглеводи, в спеку слід їсти в обід. Такі страви, як пісний суп, овочевий або фруктовий салат, гречка або рис ваш організм швидко і легко переварить, не витративши зайвої рідини, необхідної йому в полуденну спеку.

Страви з пісного м’яса і риби краще з’їсти на вечерю або сніданок. У спеку також рекомендується солити їжу трохи більше, ніж у звичайний час.

Разом з втратою вологи наш організм втрачає і вітаміни, що виходять з потом. Щоб уникнути авітамінозу, слід включити в раціон сезонні овочі, фрукти, пити свіжовичавлені соки, смузі або морси. а також квас і чаї з трав.

Людям, у яких є серцево-судинні захворювання, ожиріння або захворювання нирок, слід обмежити споживання рідини.
Пам’ятайте, що фрукти та овочі слід ретельно мити перед їжею, щоб уникнути шлунково-кишкових захворювань.

Джерело: Хрещатик