Мінеральна вата – оптимальний утеплювач в приватному будівництві

26 Серпня 2015 13:47

Минеральная вата

Властивості мінеральної вати і її застосування

Мінеральна вата – різновид теплоізолюючого матеріалу, який найбільш часто використовують для звуко- і теплоізоляції різних будівель і споруд. Вона використовуються для звуко- і теплоізоляції дахів, стін, підлог і конструкції будівель, трубопроводів і обладнання.

Мінеральна вата володіє безліччю переваг:

  1. Високі показники звукоізоляції і теплоізоляції.
  2. Легкість у транспортуванні і простота монтажу.
  3. Пожежостійкість – негорючий матеріал.
  4. Тривалий термін експлуатації.
  5. Екологічність.
  6. Стійкість до перепадів температури і зміні клімату.
  7. Низька теплопровідність.

Використання мінеральної вати для утеплення будівель сприяє підтримці комфортної температури усередині, а саме: зберігати тепло взимку, а прохолоду влітку.

Які бувають види мінеральної вати?

В даний час на ринку України можливо придбати наступні види мінеральної вати:

  1. Кам’яна вата. Кам’яна базальтова вата виготовляється з природного каменю. Даний вид мінеральної вати здатний витримати температуру до 1000 градусів, також володіє чудовими звуко- і теплоізоляційними характеристиками, стійка до вологи і є абсолютно нешкідливою для життя і здоров’я людини.
  2. Скловата. На перший погляд скловата дуже схожа на звичайну вату, тільки великого розміру і може бути жовтого, білого або ж сірого кольору. Вона широко використовується для утеплення цивільних і промислових будівель і споруд, для теплоізоляції водо-, газо- і нафтопроводів, також може застосовуватися як звукоізоляційний матеріал.
  3. Шлаковата. Шлакова вата найбільш часто використовується як ізоляційний матеріал для котлів, вагонів, парових труб, холодильників, різних бетонних і залізобетонних конструкцій.