Через лісові пожежі в повітрі Житомира виявлено перевищення вмісту шкідливих речовин – СЕС

6 Вересня 2015 11:17
1.zt.ua

1.zt.ua

Голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський 3 вересня провів оперативну нараду з керівниками відповідних органів, структурних підрозділів ОДА, головами РДА щодо протидії пожежам у лісовому фонді, на торфовищах, сільгоспугіддях області.

Начальник СЕС у Житомирській області Олександр Волков повідомив: «За результами лабораторних досліджень проб повітря вміст азоту діоксину, сірчистого антидригілу, оксиду вуглецю в області перевищує норму у 1,5 рази. Цей показник є незначним і не несе загрозу для життя і здоров’я людей».

Хоча процес виникнення пожеж є неспрогнозованим, але перебуває під контролем відповідних служб. Ситуація щодо стану забруднення атмосферного повітря щоденно моніториться Держсанепідемслужбою.

Проте голова облдержадміністрації Сергій Машковський не задоволений роботою всіх служб. Керівник області дав доручення посилити заходи щодо упередження виникнення пожеж та провести інформаційно-роз’яснювальну роботу з метою попередження паніки серед населення, а також роз’яснення рекомендацій щодо поведінки в умовах пожеж та задимлення.

Джерело: 1.zt.ua