Мобілізованих ІІІ хвилі демобілізують до кінця вересня – Президент

15 Вересня 2015 10:16
1.zt.ua

1.zt.ua

В інтерв’ю українським телеканалам Президент України Петро Порошенко розповів про те, що зараз за його дорученням Міністерство оборони України почало процес демобілізації.

«2 вересня за моїм дорученням Міністерство оборони, Генеральний штаб почали процес демобілізації, і я вітаю тих хлопців, які цими днями повертаються додому», – сказав Президент.

«Мобілізовані під час останньої хвилі пішли у навчальні та тренувальні центри, після чого на відновленій техніці приступили до оборони держави. Я вітаю тих, хто рік, хто 9 місяців чекав додому батьків, синів, чоловіків і нарешті їх побачить, і я дуже дякую тим українським героям, які, виконуючи свій священний обов’язок, захистили Україну», – додав Петро Порошенко.

Президент впевнений в тому, що Україна має одну з найбільш боєздатних та патріотичних армій на континенті.

Зазначимо, що 12 червня цього року Президент України Петро Порошенко підписав указ №328/2015 «Про звільнення з військової служби військовослужбовців, які були призвані на військову службу під час мобілізації на особливий період відповідно до Указу Президента України від 21 липня 2014 № 607 “Про часткову мобілізацію». Відповідно до указу, звільнення військовослужбовців, призваних під час третьої черги мобілізації в 2014 році, буде проведено до кінця вересня 2015 року.

Джерело: 1.zt.ua