У Житомирській області не припиняються пожежі сухостою: за добу вигоріло 11 га трави

19 Вересня 2015 14:42
zhitomir.info

zhitomir.info

За добу на території Житомирської області рятувальники ліквідували 4 загоряння сухої трави загальною прощею близько 11 га.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба управління ДСНС у Житомирській області.

«17 вересня о 20:34 на пункт зв’язку 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Народичі надійшло повідомлення про пожежу сухоcтою на землях запасу Новодорогинської сільської ради. Локалізувати пожежу рятувальникам вдалося о 18:43 та повністю ліквідувати о 23:18. Цього ж дня по області зафіксовано ще три випадки займання сухої рослинності у Коростенському, Радомишльському та Овруцькому районах», – йдеться у повідомленні.

Загалом полум’я знищило близько 11 га рослинності. Загиблих та травмованих немає, – повідомляють надзвичайники.

Фахівці управління цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації повідомляють про 15 га вигорілої за дві доби трави.

«Протягом останніх двох діб на території області зареєстровано 6 випадків загоряння сухої трави. Горіла трава у Малинському районі на території дачного кооперативу «Букачі», у селах Веприн Радомишльського, Богданівка Овруцького, Полянка Коростенського, Яжберень та Славінщина Народицького районів. Загалом вогнем знищено 15 га сухостою», – інформують фахівці управління, і додають: згідно з прогнозами Житомирського обласного центру з гідрометеорології, протягом 18-20 вересня температура повітря сягатиме 30 градусів тепла.

Спалювати суху рослинність і сміття, особливо поблизу лісових масивів, польових насаджень, будівель та споруд, небезпечно.

Як повідомляв Житомир.info, 14 вересня на околиці села Нові Вороб’ї Малинського району Житомирської областізагорівся торф.

Джерело: zhitomir.info