Переселенці, які проживають у Житомирській області, можуть отримати до $2,5 тис. для ведення бізнесу

22 Вересня 2015 10:35
zhitomir.info

zhitomir.info

Фонд громади Житомира розпочинає програму сприяння самозайнятості (бізнесу) внутрішньо переміщених осіб (ВПО) із Донецької та Луганської областей, а також АР Крим, які проживають у Житомирській області.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Фонду.

Для участі у програмі у Житомирській області буде відібрано 150 учасників (ВПО). Програма передбачає два основних напрямки: «Самозяйнятість» (100 учасників) та «Мікропідприємництво» (50 учасників) і є хорошою можливістю для тих, хто вже має ідеї щодо власної справи, має досвід ведення бізнесу, або хоче такий досвід здобути, займається підприємницькою діяльністю. Програма дає змогу 70% учасників отримати невелике стартове фінансування (від $900 до $2500) на започаткування та/або розвиток вже існуючого бізнесу. Фінансування буде направлене на закупівлю обладнання.

Учасниками програми можуть бути:

– Офіційно зареєстровані ВПО, які проживають у Житомирі та Житомирській області.

– Вік: для чоловіків 18-58 років, для жінок – 18-53 років.

– Безробітні ВПО та ВПО, які мають труднощі з постійним працевлаштуванням.

Для одержувачів підтримки (грантів) у розмірі до 2 500 дол. – обов’язкова реєстрація бізнесу на момент отримання такої підтримки та попередній досвід ведення підприємницької діяльності. Для одержувачів гранту у розмірі до 900 доларів – такі вимоги є додатковою перевагою.

Додаткові умови участі:

згода співпрацювати з проектом, включаючи надання необхідної та правдивої інформації в ході здійснення моніторингу Фондом громади Житомира, проведення періодичних зустрічей з представниками Фонду та Міжнародної Організації з Міграції.

Програма передбачає декілька етапів: І етап (вересень-жовтень) – дводенні тренінги з бізнес-планування; ІІ етап (жовтень-листопада) – підготовка учасниками бізнес-планів, консультації; ІІІ етап (листопад) – захист учасниками розроблених бізнес-планів; ІV етап (грудень) – затвердження фінансування/закупівля та передача обладання; V етап (січень-березень) – моніторинг діяльності учасників проекту.

Примітка. Заявки на участь у програмі можуть подавати також місцеві мешканці. Але їх кількість має складати не більше 20% від загальної кількості учасників програми.

Для участі у програмі необхідно до 25 вересня 2015 року заповнити анкету та пройти співбесіду.

Деталі за телефонами: (050) 712 59 70, (093) 718 54 27, (097) 791 19 66, (0142) 46 10 86, e-mail:mom.zt2015@gmail.com.

Участь у програмі безкоштовна.

У Житомирській області програма здійснюється Фондом громади Житомира за підтримки Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) та UKAID (від британського народу).

Як повідомляв Житомир.info, переселенці, які проживають у Житомирській області, можуть позиватись проти Росії до Європейського суду з прав людини.
Джерело: zhitomir.info