Природні “енергетики” – декілька рецептів

2 Жовтня 2015 14:18
Фото: vamapaull/flickr.com

Фото: vamapaull/flickr.com

Натуральні енергетичні напої, приготовлені своїми руками, — незамінний засіб на випадок, коли потрібно скоріше підбадьоритися.

Всім добре відомо, наскільки звичайні «енергетики» небезпечні для здоров’я, але не всі знають, що енергетичні напої можна приготувати самим і тільки з натуральних продуктів. Чи варто говорити про їхню користь для здоров’я? Натуральний енергетик зарядить вас енергією, додасть сил, підвищить працездатність, розумові здібності та нервову стійкість.

1. Чай з китайським лимонником. Китайський лимонник — один із найсильніших натуральних енергетиків. Ефект настає поступово, а час його дії триває до 5 годин — набагато більше, ніж в інших натуральних енергетиків. Чай з лимонником бадьорить і покращує працездатність.

2. Чай з імбиром. Імбир покращує кровообіг у мозку. Заваріть зелений чай, додайте в нього 1/2 ч.л. імбиру, щіпку кориці, 1 ч.л. меду та скибочку лимона.

3. Лимонний напій. В мінеральну воду додайте по 1 ч.л. соку лимона і меду.

4. Зелений чай з медом і лимоном. Заваріть чай, додайте 1 часточку лимона і 1 ч.л. меду. Напій надає бадьорості і знімає нервову напругу.

5. Томатний сік із кропом. У холодний томатний сік додати дрібно нарізаний кріп. Пити маленькими ковтками.

6. Банановий коктейль. Подрібніть банан, додайте сік одного апельсина і 1/2 лимона, збийте міксером.

7. Морквяний коктейль. Сік 1/2 моркви і 1/2 кореня селери змішайте з бананово-цитрусовим соком.

8. Склянка холодної води — найпростіший енергетик! Стакан води, випитий натщесерце, моментально прожене сон і млявість. Пам’ятайте: втома і погана працездатність — перша ознака зневоднення організму. Не забувайте випивати 1,5—2 л рідини на день.