Швейцарія надасть Житомиру грант у розмірі $15 млн на енергоефективностість

4 Жовтня 2015 17:59
ecotown.com.ua

ecotown.com.ua

Відповідний договір про надання консультаційних послуг 29 вересня було підписано між Житомирською міськрадою, комунальним підприємством «Житомиртеплокомуненерго» та компанією Pöyry Switzerland Ltd.

Швейцарська компанія Pöyry Switzerland виконуватиме управління новим проектом «Енергоефективність у громадах», що впроваджуватиметься упродовж 2015-2018 років у Житомирі за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації, повідомляє інформагентство УНІАН.
Вартість консультативних послуг покривається за рахунок гранту уряду Швейцарії. Внесок Швейцарії у ці енергоефективні заходи складає $15 млн.
В рамках даної співпраці в Житомирі планується упродовж 2015-2018 років провести заміну майже 7 тис. м теплових мереж, здійснити реконструкцію та капітальний ремонт 3 котелень, в тому числі з встановленням твердопаливних котлів на біомасі, влаштувати індивідуальні теплові пункти в багатоквартирних житлових будинках.
Також у 2016 році планується провести комплексну енергоефективну реновацію 5 дошкільних навчальних закладів: замінити вікна, вхідні двері на енергоефективні, утеплити стіни, дахи, фундаменти, влаштувати системи автоматичного регулювання подачі теплоносія (індивідуальні теплові пункти), вдосконалити системи освітлення, енергоменеджменту і моніторингу, а також управління водними ресурсами.

 

Джерело: ecotown