В Чуднівському районі за місяць зареєстрували кілька випадків захворювання на сказ серед свійських тварин

7 Жовтня 2015 12:45
1.zt.ua

1.zt.ua

Основним джерелом розповсюдження скасу в селі Іванопіль Чуднівського району є червоні лисиці, які мешкають поблизу людського житла. Говорить начальник Чуднівської районної державної лікарні ветеринарної медицини Сергій Бондарчук: “Господарі не надали значення тому, що лиси заходили у їхнє подвір’я і не звернулись до ветеринарного лікаря. Їхнє теля захворіло і було у буйній стадії. Через чотири дні в іншій частині селища Іванопіль, неподалік лісу, теж у теляти були виявлені ознаки захворювання на сказ”.

Ще один випадок, коли від укусу скаженої лисиці постраждали вже не тварини, а люди, був зафіксований у цьому році в Чуднові. “Господар у полі знайшов лисеня і приніс його додому. Через місяць воно підросло і покусало всіх, хто з ним грався. Люди були направлені на лікування і з ними проведені всі ветеринарно-санітарні заходи”.

У зв’язку зі складною епізоотичною ситуацією щодо захворювання тварин на сказ, у цьому році в Чуднівський район з Державного бюджету надійшло понад 40 тисяч гривень, за які закуплено вакцину та проводиться імунізація собак, котів, коней і великої рогатої худоби в особистих селянських господарствах. Варто зазначити, що сільські та селищні ради також виділяють кошти для проведення щеплень від сказу домашніх тварин у приватному секторі.

Джерело: 1.zt.ua