У Брусилівському районі врятували трьох лебедів

6 листопадаа 2015 11:34

13

На Житомирщині в  селі Водотиї  Брусилівського району наприкінці жовтня місцеві мешканці на ставу виявили трьох молодих лебедів, які не змогли відлетіти до місць зимівлі, так як крига  раптово скувала водойму і птахи просто попримерзали.

Про це інформує прес-служба екологічної інспекції.

На ставу, де  знаходились знесилені лебеді, їм загрожувала небезпека: хижі звірі, холод, голод, браконьєри. Мешканка села Таміла  Келеберденко пожаліла птахів і  забрала їх  додому, де вони декілька днів проживали і харчувались разом із домашньою птицею. Протягом цього часу  Таміла Миколаївна підліковувала птахів, адже вони потребували медичної допомоги. Згодом вона повідомила про птахів сільського голову, який у свою чергу звернувся за допомогою до державної екологічної інспекції у Житомирській області.

Днями працівниками обласної держекоінспекції птахів було перевезено до Житомирського національного агроекологічного університету, де їм буде надано належну медичну допомогу та  постійне місце проживання. Ректор університету О.В. Скидан  повідомив екологам, що лебеді займуть свою нішу в екосистемі ботанічного саду навчального закладу, де є відповідна водойма та умови близькі до їх умов існування в природі.

Джерело: 1.zt.ua