7 найкорисніших осінніх продуктів

21 листопадаа 2015 10:55

Наш організм найкраще адаптований саме до сезонних продуктів, а тому не втрачайте можливості – радуйте його численними смачними і корисними дарами природи, які з’являються саме восени.
1. Яблука – одні з найкорисніших для спортсменів і не тільки фруктів. Рекомендовані при слабкості, анемії, хворобах серця, проблемах із зором. Багаті на пектин, вітамін С, клітковину, залізо. Знижують рівень холестерину, покращують загальний стан здоров’я.
4e88648f4e172f2cc8f7096915342b16

2. Хурма — один з найбільш поживних фруктів, які заряджають організм енергією. У порівнянні з яблуками, хурма має більш високим вмістом клітковини, натрію, калію, магнію, кальцію, заліза і марганцю. Крім того, в хурмі містяться з’єднання, що відносяться до числа антиканцерогенних.
7prods1

3. Виноград знижує густоту крові, а тому корисний для серця і судин. Покращує роботу сечостатевої системи і шлунково-кишкового тракту. Містить залізо, магній, кальцій, калій, фосфор, аскорбінову кислоту. Вживання винограду уповільнює процес старіння, знижує ризик появи раку. Виноградний сік тонізує і допомагає втамовувати головний біль. Будьте уважні, якщо худнете – ягоди винограду містять багато цукру, не зловживайте!
7prods2

4. Гарбуз містить сполуки міді, фосфору, кальцію, калію. Страви з гарбуза рекомендуються при проблемах печінки і серцево-судинної системи. Чудовий дієтичний продукт!
7prods4

5. Ожина містить багато клітковини, вітамінів С і К, а насіння ягоди – жири з розряду Омега-3.
7prods5

6. Гриби – гарний варіант їжі для тих, хто худне: в них мало калорій, не міститься жиру і відсутній холестерин, зате присутня безліч поживних речовин, включаючи селен, калій, рибофлавін, ніацин і вітамін D.
7prods6

7. Обліпиха – прекрасний засіб від авітамінозу. Найбільш корисна олія обліпихи: вона містить вітаміни Е і F і багато каротину, і сприяє загоєнню виразки шлунка і ран, зняттю запалень і болю, і навіть полегшує наслідки променевої терапії.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Джерело: foka.com.ua