У Житомирі вшанували пам’ять жертв Голодомору

29 листопадаа 2015 19:23

132

У Житомирі, 28 листопада, відбувся мітинг-реквієм до Дня пам’яті жертв Голодомору. Біля пам’ятника «Скорботний Янгол», який знаходиться на майдані Путятинському, зібралися представники влади, громадськості, духовенство та всі небайдужі жителі міста, щоб розділи скорботу та вшанувати пам’ять тих, хто помер у роки Голодоморів.

Сергій Машковський, голова Житомирської ОДА:«Голодомор став одним із найжахливіших злочинів в людській історії. Цей голод був спробою поставити нас, українців, на коліна. Відібрати у нас нашу гідність. Знищити наш український дух. Знищити нас як націю ізнищити Україну як таку. І сьогодні, нашим святим обов’язком є закарбувати у серцях пам’ять про наших невинно убієнних земляків. Ця пам’ять єднає усіх нас українців, по всьому світу. Ця пам’ять робить нас сильнішими та мудрішими».

Сьогодні, житомиряни, як і всі українці, все ще досить гостро відчувають біль втрати за безневинними жертвами тих часів. Усіх присутніх на мітингу, а це близько сотні людей, об’єднувала спільна думка про те, що не тільки наша країна, але й увесь світ, не має права забути ті страшні події та тих людей, які пішли із життя.

Учасники заходу до Дня пам’яті жертв Голодомору:

«Це була трагедія усього українського народу, який пережив цей страшний голодомор. І я повчаю свого онука, щоб він знав, що таке було».

«Це пам’ять про наших предків. Про цвіт нації, який загинув»

«Для мене це не просто скорботний день. Це, мабуть, частина нашого життя, яка у пам’яті ніколи немає щезнути. Вона має бути викарбувана і передана нашим нащадкам на багато поколінь вперед. Щоб вони пам’ятали, що українство достойне іншого життя. Бо воно настільки свідоме того, що треба працювати і здобувати всього своєю працею.

«Ми маємо пам’ятати цей день, розповідати своїм дітям і ніколи не допустити повторення цієї страшної трагедії на українській землі».