“Радикальних змін, на які очікував Майдан, ще не відбулося”- житомирський кіборг

8 Грудня 2015 18:44

12

Події осені 2014 р. в околицях Донецька написали нову історію не лише Збройних сил України, але й всього світу. 242 дні ешелон десантників і добровольців у повному оточенні під цілодобовим шквальним вогнем тримав оборону донецького аеропорт
Після низки жорстких, але марних спроб штурму об’єкта проросійські бойовики прозвали українських бійців “кіборгами”. Тієї ж миті слава про мужність українських солдатів-“кіборгів” облетіла всю земну кулю. Самі бійці, які захищали аеропорт, до такого прізвиська поставилися скептично.
Вперше портрети “кіборгів” опублікував у себе на фейсбук-сторінці волонтерський рух “Повернись живим” у жовтні 2014 року.
Серед “кіборгів” – житомирянин Сергій Архангельський – начальник медичної служби однієї з частин високомобільних десантних військ. В АТО він був двічі. Вперше, як доброволець одразу після Майдану.
7 березня 2014 року звернувся у військкомат і вже 11 березня був у Збройних силах. Вдруге – за призовом військкомату. За освітою Сергій лікар-анестезіолог.

Його лікарський стаж – 21 рік. 15 років працював у лікарні Житомирського району у відділенні анестезіології та реанімації. На Майдані він також був лікарем.

Сергій з позивним “Наркоз” розповідає про справжню чоловічу дружбу, яку він пізнав на війні, про свою мотивацію, лікарський фах та застерігає від байдужості.

Джерело: 1.zt.ua