Яскраві ідеї для Нового року своїми руками

12 Грудня 2015 11:32

26

Новий рік – самий ошатний і чарівне свято! Як створити у себе вдома справжню зимову казку?! Втілити в життя яскраві ідеї для Нового року своїми руками! У казку потрапляє тільки той, хто її гідний! Чекати чудес – справа невдячна. Творіть їх самі! Обмежуватися банальним обважування ялинки кулями і парою дешевих китайських гірлянд – нудно і нецікаво. Досить лише включити в собі чарівника і з найпростіших і невитіюватих предметів, які в прямому сенсі валяються у нас під ногами, можна створити щось неординарне, загадкове, тепле і душевне, що виблискує і мерехтливе … одним словом – казкове!

Ялинкові кулі з тканинною аплікацією

Щоб стильно і оригінально прикрасити новорічну ялинку, зовсім не обов’язково купувати дорогі новорічні іграшки. Для створення ексклюзивного дизайну досить купити найдешевші пластикові ялинкові кулі. Важливий момент – на кульках не повинно бути малюнка! Вони можуть бути різних кольорів, але неодмінно однотонні і матові. З красивих шматочків тканини, старого хустки, серветки … та іншого симпатичного текстильного мотлоху вирізаємо однакові або схожі мотиви і наклеюємо їх на ялинкові кулі. Таких кульок більше не буде ні в кого! Навіть у англійської королеви! Вони єдині у своєму роді! І ваша ялинка теж буде унікальною!

Новорічні сніжинки з паперу

Що за Новий рік без задерикуватих сніжинок! Скільки ранків довелося откружіть в зшитих мамою білосніжних платтячках, маминих намисті і в привезеної з далека-далека короні – на заздрість всім дівчаткам в групі! А пам’ятаєте, як отримали на горіхи від мами за сніжинки, приклеєні до шибки клеєм ПВА, замість звичайної води?! Не було у вашому житті такого? А я ось до цих пір згадую цей творчий порив … Навіть якщо ранки для вас вже давно залишилися в минулому, нехитрий ажурний елемент з дитинства може стати прекрасним новорічним прикрасою вашого будинку. Так що саме час озброїтися ножицями і згадати техніку вирізання сніжинок: квадратний аркуш паперу складаємо і обрізаємо, як зазначено на малюнку, а потім вирізаємо наведені на трафареті візерунки або будь-які довільні орнаменти.

Вирізати з паперу химерні візерунки, звичайно, цікаво, але є і більш цікавий спосіб «матеріалізації» сніжинок з паперу. Дивовижні сніжинки невимовної краси, які будуть радувати вас не один Новий рік, можна змайструвати в техніці квіллінг. Що це за невідома тваринка? Це мистецтво паперової філіграні (бумагокрученія), коли з тоненьких смужок паперу скручують дивовижні квіти та орнаменти. Для виготовлення квіллінговой сніжинки нам знадобиться (фото 1):

  • білий папір для квілінгу (сніжинка зі звичайного паперу буде занадто крихкою, щільність паперу повинна бути як у альбомного листа)
  • ножиці
  • лінійка
  • зубочистки
  • різак для паперу
  • клей ПВА
  • терпіння

Сніжинка в техніці квіллінг крок за кроком

Крок 1: Ножицями обрізаємо гострі кінчики зубочистки (фото 3). З одного боку зубочистки різаком для паперу робимо посередині невеликий надріз, глибиною приблизно в1 см (фото 4). Це буде наш головний інструмент!

Крок 2: Тепер робимо заготовки з паперу. Стандартна смужка для квілінгу повинна бить3 ммв ширину і27 ммв довжину. Насчет довжини можна особливо не морочитися – нехай буде дорівнює довжині аркуша, а от ширину краще дотриматися. Акуратно нарізаємо папір на смужки заданої довжини і ширини (фото 5-7).

Крок 3: Створюємо спіраль – базовий елемент бумагокрученія: беремо першу смужку, обережно вставляємо її край у роздвоєний кінчик зубочистки і скручуємо в тугу спіраль. Важливо! Крутитися не папір, а зубочистку! Чи не поспішаємо! Спіралька повинна вийти рівною і акуратною! Обережно знімаємо спіраль з зубочистки, кладемо на стіл і даємо їй трохи розкрутитися (фото 8-11).

Крок 4: На краєчок скрученої в спіраль смужки капаем крапельку клею ПВА, притискаємо кінчик і милуємося нашої крихіткою! (Фото 12-13) Таких спіральок потрібно зробити стільки, скільки у вашій снежинке буде складових елементів. У нашому випадку їх 57!

Крок 5: Як видно на малюнку, не всі спіральки у нашій снежинке мають круглу форму. Якщо гарненько придивитися, можна розгледіти ажурні «крапельки» і «вічка». Щоб вийшла крапля, спіральки з одного боку трохи притискаємо великим і вказівним пальцем (фото 14-15). Якщо спіральки притиснути не з однією, а одночасно з двох сторін, вийде не «крапля», а «глазик» (фото 16-17).

Крок 6: Коли всі елементи майбутньої сніжинки будуть готові, складаємо їх у візерунок і склеюємо між собою крапельками клею. Милуємося своїм рукотворним шедевром і підвішуємо на ниточці на видному місці. Краса! І око радує, і настрій святковий створює! А як приємно ствердно відповідати на захоплене: «Ух ти! Супер! Це ти сама зробила?! »

Оригінальні ідеї для прикраси будинку до Нового року

Новорічні ікебани

Навіщо обмежувати новорічний декор ялинкою? Особливо якщо вона штучна. А як же неповторний хвойний аромат Нового року та Різдва? Пожвавити простір будинку, вдихнути в нього радість від передчуття чарівництва і чудес допоможуть новорічні ікебани з ялинових, соснових і горобинових гілочок, шишок, куль і святкової мішури. В якості основи для оригінальної ікебани може виступити красива пляшка, кошик, валянок, черевик … Щоб ікебана з живих соснових або ялинових гілочок простояла як можна довше і не обсипалася, скористайтеся флористичної губкою. Новорічну композицію відмінно доповнять червоні яблука, мандарини, горіхи, медові і імбирні пряники, зірочки бадьяна і палички кориці. Звичайно, простіше замовити ікебану у флориста, але куди приємніше зробити новорічну прикрасу своїми руками.

Новорічні композиції з сухих гілок

А як ефектно виглядають новорічні композиції з сухих гілок! Вони можуть скласти серйозну конкуренцію навіть королеві урочистості – ялинці! Гілочки можна залишити у своєму первозданному вигляді, а можна покрити бронзовою або срібною фарбою для більшої краси.

Свіча горіла на столі, Cвіча палала …

Не збожеволіти довгими зимовими вечорами допоможе завзяте мерехтіння святкових гірлянд і теплі вогники свічок, прогоняющие геть темряву і морок, з усіма таящіміся в них небезпеками і страхами. Тепле живе полум’я свічки тішить погляд, заворожує, дарує спокій, очищає і гріє душу. Святкові свічки химерних форм, золотисті та сріблясті новорічні свічки і зовсім крихітні свічечки чудово будуть виглядати як в новорічних ікебану, так і соло, наприклад, в якості урочистій підсвічування новорічного столу або для прикраси камінної полиці.

Якщо хочеться перенестися у казку і відчути себе справжнісінькою принцесою в чарівному замку, задіюйте у святковому декорі довгі тонкі свічки в колоритних кованих свічниках і стильних вінтажних канделябрах. Широкі низькі свічки можна помістити в глибокі скляні підсвічники – таємничі відблиски вогню на склі подарують дому особливу чарівність.

Ну а якщо скляну чашу, вазу, конфетніцу, посудину для пуншу або звичайні келихи наповнити водою, розкидавши на дні морську гальку, і відпустити у «вільне плавання» свічки-таблетки, отримаємо чарівну підсвічування для романтичного Нового року. Для більш цікавого і несподіваного ефекту можна поекспериментувати з кольором води.

Красиві і смачні ідеї до Нового року своїми руками

Набридли традиційні ялинкові іграшки? Зробіть з ялинки цукерку! Апетитна ялинка-ласунка в солодкому оздобленні особливо порадує діточок можливістю стягнути при випадку з гілочки небудь смачненьке. Хоча сьогодні їстівний декор головного символу Нового року нам в дивину, в давнину ялинки прикрашали іграшками, а саме різноманітними смаколиками: яблуками, медовими пряниками, печивом, цукерками, горіхами. Все нове – це лише добре забуте старе … А пам’ятаєте дитсадкові … із Маршака:

Не ростуть на ялинці

Пряники і прапори,

Не ростуть горіхи

У золотий папері …

А на нашій ялинці росте все, чого ми побажаємо! Як люди дорослі і розсудливі побажаємо ми смакоти і ласощів, які довго не псуються. Відмінно підійде печиво, медові і імбирні пряники, горішки, невеликі мандарини і яблука, і, звичайно ж, цукерки в красивих фантиках і золотих обгортках (дивимося на термін придатності – можуть висіти хоч до наступного року!) Надати їм новорічного лиску і гламуру допоможе цукрова пудра і біла глазур. Пудрою можна злегка присипати і ялинкові гілки, щоб навіть сніжок на нашій ялинці був солодким!

А тепер трохи чарівництва! Озброївшись чарівним пензлем, за допомогою срібної та золотої фарби і заклинання «Брекс-фекс-Пекс-кекс» перетворюємо звичайні горішки в розкішні новорічні прикраси! Щоб наш солодкий їстівний декор вийшов не надто нудотним, «розбавляємо» його прянощами: позолоченими паличками кориці (вони ж ВП – чарівні палички для виконання будь-яких бажань), корицею з ажурними зірочками бадьяна, прикрашеними дивовижними візерунками з бутонів гвоздики мандаринами … А який чудовий аромат у цих пряних «іграшок»! А ще можна змайструвати ось таку симпатичну цяцьку:

Ялинкова іграшка своїми руками – апельсин з корицею

Для створення цієї краси нам знадобляться палички кориці, апельсини, красива святкове стрічка для бантика й симпатична мотузочок або ниточка для підвішування. Апельсини нарізаємо скибочками і відправляємо в духовку, щоб вони гарненько підсушіть. Паличку кориці обв’язуємо золотистої мотузочкою, прив’язуємо до апельсина, а зверху робимо петельку. В якості фінального штриха прив’язуємо до петельки бантик. У принципі можна обійтися і без кориці, але так набагато цікавіше.

Готуємо ласощі для смачного декору новорічної ялинки

Медові пряники

Нам знадобиться:

  • борошно в / г – 335 грам
  • яйця – 2 штуки
  • мед – 135 грам
  • рослинна олія – 65 мл
  • цукрова пудра – 135 грам
  • сода – 0.5 ч. ложки
  • прянощі (ванілін, кориця, мускатний горіх, гвоздика, аніс) – 0,5 ст. ложки

Спосіб приготування:

Просіяне борошно змішуємо з яйцями, медом, рослинним маслом, содою, прянощами і цукровою пудрою. Добре вимісити тісто, загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на добу. Через добу знову вимішуємо тісто і розгортає на папері для випічки в тонкий пласт. Формочками вирізаємо фігурки, робимо невеликі отвори для нитки, щоб їх можна було підвісити на ялинку. Випікаємо при 180 градусах, поки наші медові пряники підрум’яняться. Готові пряники охолоджуємо, декоруємо глазур’ю і кольоровою цукровою посипкою. Через отвори в пряниках акуратно пропускаємо щільні нитки, робимо петельки і наряджає ялинку.

Імбирні пряники

Нам знадобляться:

  • 250 грам меду
  • 500 грам борошна
  • 125 грам цукру
  • 10 грам розпушувача для тіста
  • 10 грам какао-порошку
  • 100 грам вершкового масла
  • одне яйце

По 1 чайній ложці:

  • меленого імбиру
  • меленої кориці
  • меленої гвоздики
  • меленого коріандру

Спосіб приготування:
У каструльці на повільному вогні розігріваємо олію, мед і цукор. Як тільки цукор повністю розчинитися, знімаємо каструльку з вогню.
До олійно-медової суміші додаємо какао і сіль, підмішуємо прянощі. Коли суміш трохи охолоне, вбиваємо яйце. Борошно змішуємо з розпушувачем і поступово вводимо в пряникову суміш. Залишаємо тісто години на три-чотири.
Гарненько вимішуємо тісто і розгортає тонким пластом на папері для випічки. Формочками вирізаємо фігурки. Випікаємо при температурі 200 градусів 15-20 хвилин. Готове печиво має «зарум’янитися».

Глазур для прикраси пряників

Нам знадобляться:

  • 100 грам цукрової пудри
  • 40 мл лимонного соку

Спосіб приготування:

Цукрову пудру змішуємо з лимонним соком. Щоб глазур не вийшла занадто рідкою, лимонний сік потрібно вводити поступово. На 100 грам пудри зазвичай йдуть 2 столові ложки соку. З паперу для випічки робимо корнетики, наповнюємо глазур’ю, широкий кінець згортаємо, а гострий відрізаємо ножицями до потрібної ширини отвору. Розфарбовуємо пряники глазур’ю.