Інгредієнти:
Борошно – 3 склянки
Масло вершкове – 50 г
Ванілін – 1 пакетик
Молоко – 1 склянка
Цукор – 3 ст. л.
Сіль – 0,5 ч. л.
Яйце – 1 шт.
Дріжджі пресовані – 15г
Мак – 0,5 склянки (перетертий з цукром)
Мед – 2 ст. л.
Цукерки (з варенням) – 200 г.
Приготування:
Починає з приготування дріжджового тіста. Розводить у теплому молоці дріжджі, цукор, сіль і ванілін.
Після цього додає в суміш яйце і розтоплене вершкове масло (всього грамів 30, решта потім знадобиться).
Поступово просіває борошно, замішує тісто. Накриває його рушником і ставить підходити в тепле місце.
Через 30 хвилин тісто підходить.Замішує, формує круглий калач. Посередині склянкою робить дірку, а по краях ножем вирізає зубчики.
Деко для випічки мастить олією. Викладає в нього калач з тіста.
Поколює виделкою. Розрізає на двоє цукерки і начинає ними тісто. Зверху мастить медом та жовтком.
Ставить у розігріту до 180 градусів духовку. Запікати 40 хвилин до рум’яної скоринки.
Виймає з дека калиту та накриває її рушником на 20 хвилин. Завдяки цьому вона стане м’якою в середині та хрусткою зовні.