На Житомирщині втретє проходить конукрсу “Літературна майстерня”

16 Грудня 2015 09:27
1.zt.ua

1.zt.ua

В Обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді вже втретє пройшов конкурс “Літературна майстерня”. Перший тур, відбірковий, проходить в районах і містах. Кращі роботи відправляють на обласний конкурс на заочне оцінювання. На обласному турі в перший день діти для заочного оцінювання, повідомляє Житомирська хвиля.

Людмила Золотюк, методист обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді та координатор конкурсу “Літературна майстерня” розповіла, що цей етап – і складний, і відповідальний: “Ми спонукаємо дітей до того, щоб вони презентували свої роботи як справжні письменники, поети і драматурги, тому що вони інколи губляться. Як захищати наукову працю або контрольну роботу, вони вже мають явлення, а ось як представити свої твори на публіку, ще такого уявлення немає”. В цьому році на обласний етап конкурсу подали майже 70 робіт, і організатори запросили всіх. Приїхали 50 учасників, переважна більшість, 31, це поети, прозаїків та драматургів менше.

Після двох років участі в номінації “проза” вирішила спробувати себе в поезії десятикласниця денишівської школи Ілона Михніцька: “Я брала участь у номінації “Проза” і мені стало цікаво, як це в поезії. З новими членами журі познайомитися, можливо, у них буде інше бачення моєї творчості, і самій більше попрацювати з поезією, з віршами, якось відкрити себе трошки по-новому”.

Член журі конкурсу, поетеса Юлія Кручак говорить, що участь в цій роботі – неоціненний досвід і взаємне збагачення: “Це унікальна можливість познайомитися з молодими талантами, і дуже приємно було долучитися до творчого процесу разом із номінантами. Є дуже достойні роботи, з кожною новою прочитаною поезією відчувається різноманіття образів, і стилістично вони дуже красиво забарвлені. Якщо діти будуть працювати далі над собою, вони обов’язково досягнуть дуже багато на цій творчій ниві”.

Переможці будуть визначені трохи згодом. Але здобутий досвід, нові зустрічі, враження і плани – нагорода, яку отримали всі учасники.

Джерело: 1.zt.ua