Українці в січні зможуть отримати паспорт у вигляді пластикової картки

17 Грудня 2015 10:29

6

Президент України Петро Порошенко називає революційним кроком для держави запровадження з 1 січня 2016 року паспорта громадянина України нового зразка у формі пластикової картки.

«Початок виготовлення українських паспортів у вигляді ідентифікаційних карток – це справжня революція, останнє «прощавай» Радянському Союзу, радянському паспорту», – сказав Петро Порошенко під час візиту до Державного підприємства «Поліграфічний комбінат «Україна», де він ознайомився з процесом виробництва бланків паспорта громадянина України нового зразка.

Президент нагадав, що формат діючого українського паспорта був затверджений ще у перший половині XX століття.

Глава держави підкреслив, що запровадження паспортів нового зразка було здійснено в рамках виконання Угоди про асоціацію з ЄС та заходів з євроінтеграції. План дій щодо безвізового режиму передбачає заходи з виготовлення і переведення від пострадянської до європейської системи ідентифікації особи.

Запровадження електронних карток є важливим для забезпечення національної безпеки держави. Підробити ідентифікаційну картку громадянина України буде майже неможливо через величезну кількість рівнів захисту, які гарантують збереження інформації.

Президент України наголосив на тому, що вартість нового документу буде доступною: «На сьогоднішній день ми говоримо про те, що це має коштувати в межах 100-160 гривень без ПДВ».