Житомирський театр-лабораторія повернувся з гастролів по Європі

20 Грудня 2015 09:38

В останній місяць 2015 року в рамках міжнародного проекту “Інтеграція та мир через театр” театр-лабораторія “Бурсаки” Житомирського держуніверситету імені І.Франка та естрадна співачка Ірина Шинкарук із виступами побували у кількох країнах Європи.

Свою дебютну виставу “Ніч навпроти Івана Купала” студентський театр-лабораторія зіграв у трьох містах: в італійській Венеції, в Штутгарті (Німеччина) та в столиці Чехії Празі. Житомиряни прагнули показати глибину українських традицій та колорит нашого народу – для постановки використовували спеціальний одяг із льону, дерев’яні декорації та лялькову атрибутику. Дію на сцені посилювали світловими ефектами, грою на музичних інструментах та співом.

Постановкою займався професійний режисер житомирського обласного музично-драматичного театру Петро Авраменко.

Окрім театралізованої постановки, представники української діаспори мали змогу побачити виступ заслуженої артистки України Ірини Шинкарук.

Виступи проходили перед українською громадою, яка із великим емоційним піднесенням зустрічала земляків.

В Німеччині на концертний виступ театру-лабораторії “Бурсаки” Житомирського держуніверситету імені І.Франка завітав Генеральний консул України в Мюнхені пан Вадим Костюк.

Європейські гастролі житомирян перед української громадою проходили в рамках міжнародного проекту “Інтеграція та мир через театр”, організаторами якого з українського сторони виступила Асоціація КВН України та її виконавчий директор Асоціації КВН України Володимир Виговський.

З німецької сторони реалізацією проекту займалася громадська організація “Російськомовна молодь Німеччини”, яка об’єднує людей, які приїхали з територій колишнього Радянського Союзу.

Джерело: 1.zt.ua