На Житомирщині затримали чергову групу копачів бурштину. ФОТО

17 Січня 2016 12:49

Четверо осіб були затримані працівниками обласного Управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції в Олевському районі під час роботи на нелегальній копальні. Вилучено мотопомпу, шланги та близько 100 грамів щойно здобутого сонячного каміння. Розпочато кримінальне провадження.

Про це інформують у поліції.

Уночі 14 січня міжвідомча рейдова група у складі поліцейських, УСБУ, прокуратури та інших зацікавлених відомств, поблизу с. Обища Олевського району виявили декількох осіб. Як з’ясувалося, четверо чоловіків за допомогою спецобладнання займалися незаконним видобутком бурштину.

На місце події прибула слідчо-оперативна група місцевого відділення поліції, працівники якої задокументували нелегальну діяльність старателів. Двоє з них виявилися жителями Рівненщини віком 33-х та 27-ми років, інші – 34-х та 32-річні жителі Житомирського регіону.

На місці події вилучено мотопомпу кустарного виробництва на базі автомобільного двигуна, 6 пожежних рукавів довжиною 60 м, автомобіль ГАЗ-66 та понад 75 грамів щойно видобутого каменю-сирцю.Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Розпочато кримінальне провадження.

Джерело: 1.zt.ua