Про це йдеться в офіційному листі МОЗ, який надійшов у відповідь на запит громадського активіста щодо отримання публічної інформації.
У повідомлені МОЗ зазначається, що відомство звернулося за роз’ясненнями до ВООЗ “стосовно оцінки канцерогенної дії вживання м’яса та м’ясної продукції”.
“Міністерство звернулось до Представництва Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні щодо уточнення та надання офіційної інформації із зазначеного питання”, – йдеться в повідомленні.
Також у МОЗ наголосили, що на початку 2016 року “планується проведення наради, де буде розпочато розгляд останніх наукових даних, їх значення для громадського здоров’я та ролі перероблених м’ясних продуктів і червоного м’яса в контексті здорового раціону”.
“Після надходження офіційної інформації, – підкреслюється в повідомленні. – Міністерством будуть здійснені всі необхідні заходи, в т.ч. оприлюднені відповідні матеріали та документи”.
Ці висновки базуються на доповіді групи з 22 міжнародних експертів. Вони розглянули результати різних досліджень, що проводилися впродовж десятиліть, і темою котрих була наявність зв’язку між червоним м’ясом, м’ясом, що пройшло технологічну обробку, та раком.