Як виробити в собі позитивне ставлення до життя

20 Січня 2016 17:17

 

pulsar-irpin.com.ua

pulsar-irpin.com.ua

Життя сповне несподіванок, тому вміння справлятися з труднощами часом набагато важливіше, ніж уміння запобігати їм. Звичайно, для кожної людини набір методів розвитку позитивного ставлення до життя буде різний, але є універсальні 9 прийомів, завдяки яким ви відчуєте себе краще:

1. Запишіть 10 хороших речей, які трапилися з вами протягом тижня. Подумки подякуйте людям і ситуаціям, які були корисні і приємні для Вас.

2. Посміхайтеся якомога частіше протягом дня, нехай навіть через «не хочу». Посмішка посилає в мозок сигнал, що ми щасливі. А коли ми щасливі, організм починає виробляти ендорфіни, які піднімають настрій.

3. Займіться медитацією хоча б 30 хвилин, увімкніть спокійну музику, розслабтеся. Сонце світить не для кількох дерев або квітів, а для задоволення всього світу. І ви – не виняток.

4. Задумайтесь, що вам дав ваш негативний досвід. Напевно ви винесли з цього корисний урок. Більш того, такий досвід необхідний і дуже цінний – психологічно саме це дасть вам більше життєвої мудрості, ніж успішний експеримент. З часом ви усвідомлюєте це.

5. Зробіть фізичні вправи, сходіть на тренування / заняття танцями. Якщо здається, що сил на це немає, тим більше потрібно це зробити. Виберіть групове заняття – це краще відволікає. На заняттях «стара» енергія йде і приходить «нова» – свіжа, відсторонена від поточних проблем. Складно бути позитивним, якщо ви відчуваєте, що внутрішньо вичерпані і рівень енергії знаходиться на нулі.

6. Почитайте позитивні / душевні розповіді, подивіться кіно – іноді нам здається, що ми одні у світі з проблемами подібного роду або тяжкості, але, виявляється, безліч людей вже пройшли цей шлях і знайшли спосіб впоратися з ними. Історія людства – це історія досить невеликого числа людей, які просто повірили в себе.

7. Простежте за своєю позою прямо зараз: сядьте прямо, ходіть гордо, дихайте глибоко. Спробуйте зробити це протягом 60 секунд, і ви почнете відчувати різницю. (Чесно, спробуйте прямо зараз!)

8. Прослідкуйте за емоціями: негативні емоції породжують негативні думки. Складно переключитися відразу, але протягом дня це зробити можна. Спробуйте на час обмежити джерела негативної інформації, адже ви напевно їх знаєте.

9. Запросіть / зайдіть в гості до людей, з якими вам добре. Прогуляйтеся в парку, випийте по чашечці кави – розмова з такими людьми навіть про самі незначні речі повертає в своє русло.

Не забувайте, життя – це картина, яку ми пишемо, а не завдання, яке треба вирішити. Мистецтво маленьких кроків буває важливіше, ніж разове досягнення мети на шкоду своєму здоров’ю, внутрішньому світу і душевній рівновазі.

Джерело: fit4brain.com