На Житомирщині недостатнє оснащення будинків лічильниками теплової енергії

21 Січня 2016 13:47
kyiok.com.ua

kyiok.com.ua

На нараді, що відбулася у Житомирській ОДА, був піднятий ряд проблем області у сфері житлово-комунальних послуг та їх оплати. Одним із критичних  питань Житомирщини стало оснащення будинків лічильниками теплової енергії.

«На що б я хотів звернути увагу, так це на оснащення багатоквартирних будинків засобами обліку теплової енергії. 20% загалом по області у нас оснащено  побудинковими засобами обліку. Держава і уряд від нас вимагають принаймні 75%. Побудинкові лічильники встановлюються за рахунок складової тарифу, після затвердження інвестиційних програм і відповідно до них. Інвестиційні ж програми, мають бути затверджені в Національній комісії. У нас тільки три міста, а саме Новоград-Волинський, Бердичів та Коростень у 2015 році затвердили у Національній комісії такі програми», – Сергій Машковський, голова Житомирської ОДА

За словами Сергія Машковського, він буде вимагати від районів області, щоб з першого кварталу поточного року такі інвестиційні програми були подані на розгляд до органів місцевого самоврядування , далі – на завтердження до Національної комісії.

Джерело: 1.zt.ua